Джамаль Хашоггі - саудівський журналіст, вбитий у жовтні 2018-го, визнаний "Людиною року" за версією Time.

Він народився 13 жовтня 1958 року у місті Медіна, був племінником саудівського бізнесмена Аднана Хашоггі.

Після закінчення державного університету Індіани у США співпрацював із різними саудівськими виданнями. Зокрема, двічі був головним редактором впливової щоденної газети Аль-Ватан.

Вбивство Джамаля Хашоггі

У Саудівській Аравії його знають не лише як журналіста, але й як політичного експерта. Він був близьким до королівської родини політичним радником та аналітиком-консультантом. Хашоггі особисто знав колишнього лідера "Аль-Каїди" Усаму бін Ладена і кілька разів зустрічався з ним, щоб записати інтерв'ю.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Вбивство Джамаля Хашоггі

Після прослуховування запису, який зберігся у хмарному сховищі iCloud, турецька поліція зазначила, що саудівського дисидента могли "жорстоко катувати, а потім розчленувати" прямо всередині дипустанови.

Джамаль Хашоггі

Принца Салмана підозрюють у тому, що він знав про вбивство Хашоггі в саудівському консульстві в Стамбулі і навіть, можливо, був замовником цього злочину.

Вбивство Джамаля Хашоггі

Президент США Дональд Трамп нещодавно дав зрозуміти, що причетність принца не виключена, однак через це він не має наміру ставити під загрозу партнерство і багатомільярдний бізнес з Саудівською Аравією в сфері постачання озброєнь.

Дивіться: Розслідування вбивства арабського журналіста Джамаля Хашоггі взяв під контроль Ердоган

Нагадаємо, Помпео раптово кинувся захищати "замовника" Хашоггі. Як повідомляв "Знай.ua", у ЦРУ отримали нові докази у справі Хашоггі. Також "Знай.ua" писав, названо ймовірну причину убивства Хашоггі.