Канцлерка Німеччини Анґела Меркель звернулася до президента РФ Володимира Путіна із вимогою негайно звільнити полонених українських моряків, котрих затримали в районі Керченської протоки нібито за "незаконний перетин кордону".

Це підтвердив речник німецького уряду Штеффен Зайберт.

Володимир Путін та Ангела Меркель

Він зазначає, що Меркель спробує змусити Росію невідкладно вживати заходів, , аби забезпечити безперешкодне пересування кораблів в Азовському морі. Переговори з Путіним за попередніми даними заплановано виключно з ініціативи офіційного Берліну.

Володимир Путін та Ангела Меркель

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Питання "керченської кризи" розглянуть вже 11 грудня в "нормандському форматі", на рівні зовнішньополітичних радників лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Про відповідну зустріч Меркель і Путін домовилися на полях саміту Великої двадцятки (G20) в Буенос-Айресі.

Полонені українські моряки

Конфлікт РФ із Україною загострився 25 листопада, коли рейдовий буксир "Яни Капу" та катери "Бердянськ" і "Нікополь" військово-морських сил України були захоплені російськими спецпризначенцями в районі Керченської протоки.

Полонені українські моряки

Полонені українські моряки

Росія звинувачує захоплених українських моряків у незаконному перетині свого кордону. Україна це відкидає і наполягає, що статус українців - військовополонені.

Полонені українські моряки

Полонені українські моряки

Верховна Рада України 26 листопада підтримала запровадження воєнного стану на 30 діб у 10 областях України та у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії. Режим воєнного стану в низці регіонів України триває до 26 грудня.

Дивіться: Повна хроніка подій в Керченській протоці

Нагадаємо, Меркель залишила пост лідера партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), який вона займала 18 років. Як повідомляв "Знай.ua", генеральним секретарем Християнсько-демократичного союзу (ХДС) було обрано голову молодіжної організації німецьких консерваторів Пауля Циміака. Також "Знай.ua" писав, начальник слідчого управління ФСБ РФ Михайло Шишов заявив, що українські моряки, які потрапили у російський полон біля Керченської протоки, не отримували кульових поранень.