Мирні протести у французькій столиці переросли на страшні заворушення. Так, "жовті жилети", під час протестів проти підвищення податку на автомобільне паливо, знову влаштували жахливу акцію. Журналістам вдалося зняти інцидент на відео.

Відеозапис опублікувало видання "Радіо. Свобода" в соцмережі Twitter.

На записі можна побачити, як озлоблені протестувальники трощать все навколо. Люди підпалюють автомобілі і перевертають дрібні об'єкти інфраструктури, метають каміння в поліцію, а ті в свою чергу використовують сльозогінний газ та застосовують димові шашки.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Також на відео можна спостерігати, що учасники масових акцій і правоохоронці отримали поранення.

Варто нагадати, що в центрі Санкт-Петербурга активісти розмістили на фасаді будівлі величезний банер із закликом зупинити агресивну політику керівника Кремля Володимира Путіна. Ініціатором акції виступив опозиційний рух "Відкрита Росія", який у 2001 році заснував Михайло Ходорковський. На банері написано "Стоп Путін. Стоп війна".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що столицю Угорщини сколихнули масові акції протесту. Тисячі людей зібралися в центрі Будапешту для того, щоб уряд скасував нові зміни трудового законодавства.

Новий закон вже встигли охрестити "законом про рабство". Його запропонувала партія прем'єр-міністра країни Віктора Орбана Фідес. У ньому йдеться про збільшення кількості годин роботи на рік. Згідно з цим законом угорці працюватимуть не 250, а 400 годин на рік.

Парламент має намір ухвалити законопроект на наступному тижні. Законопроект передбачає, що роботодавці гарантовано можуть призначати понаднормові 250 годин на рік кожному працівнику. У той же час можливе подальше збільшення понаднормової роботи за згодою працівника. Уряд стверджує, що зміни принесуть користь тим, хто хоче заробити більше грошей, працюючи більше годин.

Нагадаємо, кількість затриманих побила всі рекорди: більше 1500 "жовтих жилетів" опинилися за гратами.

Як повідомляв Знай.uа росіяни повстали проти Путіна: масштабні акції протесту захоплюють нові міста, епічні фото.

Знай.uа писав, Париж страшно лихоманить: "жовті жилети" йдуть у наступ, поліція затримує демонстрантів, висунуто вимоги.