Президент Білорусі Олександр Лукашенко посперечався з президентом РФ Володимиром Путіним на саміті Євразійського економічного союзу. Після цього Лукашенку довелося вибачатися перед колегою Путіним за свої емоційні висловлювання.

Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив у ефірі місцевих телеканалів.

Суперечка між очільниками двох держав відбулася у четвер, 6 грудня. Причиною стала ціна на газ. Лукашенко заявив про погані умови для жителів Білорусі, де паливо коштує $130 за тисячу кубометрів, у той час як для росіян у сусідній Смоленській області - $70.

Путін запропонував Лукашенку поспілкуватися особисто без преси «відверто і по-чесному». Президент РФ також зазначив, що у цьому році ціна на газ для Білорусі коштує 129 доларів за 1 тис. куб. м, а в 2019 році буде 127 доларів. Президент Росії також заявив, що ціна для Німеччини становить 250 Німеччині, наприклад, ціна становить 250 доларів.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

"Давайте ми вже потім подискутуємо в закритому режимі", - відповів Путін Лукашенку.

Лукашенко вибачився одразу після закінчення саміту, а також наступного дня під час участі в ефірі російського телеканалу. Він також додав, що хоче зустрітися з президентом Росії наступного тижня для обговорення і вирішення деяких питань.

«На наступному тижні ми зустрічаємося з президентом Росії і розставимо всі крапки над i, щоб нам в черговий раз не увійти з невирішеними проблемами в новий рік»,— зявив Лукашенко.

Президент Білорусі розповів на засіданні про те, що вартість на транспортування російського газу дуже висока. Як випливає з його слів, тариф на транспортування газу з ЯНАО в Білорусі складає 3 долари за 1 тис. куб. м. на 100 км. Лукашенко додає, що внутрішньоросійський тариф менший цілих три рази.

Нагадаємо, що Лукашенко слізно просить у Путіна вибачення і знижку на газ, жалюгідне видовище.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Україні такого не вистачає? У Білорусі стратили душогубів, расправлявшихся з людьми похилого віку

Також "Знай.uа" писав про те, що Лукашенко попереджав: атака в Керченській протоці змусила Білорусь втрутитися