Канцлер Німеччини Ангела Меркель 7 грудня залишила пост лідера партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), який вона займала 18 років. На з'їзді ХДС Меркель подякувала однопартійцям за роботу і проголосила прощальну промову.

"Сьогодні я хочу попрощатися зі своїми співробітниками в ХДС у центрі фонду Конрада Аденауера та подякувати за роботу, працьовитість, ідеї, критику. Це були незабутні 20 років", ‒ зазначила вона.

Порошенко та Меркель

Меркель підкреслила, що за роки її правління кількість безробітних у Німеччині вдалося скоротити з п'яти до двох мільйонів.

"Я не народилася ні канцлером, ні головою партії. Я завжди намагалася виконувати свою роботу по совісті. І я завжди знала, що настане день, коли я повинна буду її завершити. Це було честю для мене!" ‒ закінчила свою промову Ангела Меркель.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Претендентами на посаду голови партії стали три особи:

колишній голова парламентської фракції ХДС/ХСС у бундестазі Фрідріх Мерц;

Фрідріх Мерц

нинішній генеральний секретар ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер;

Аннегрет Крамп-Карренбауер

міністр охорони здоров'я Йенс Шпан.

Йенс Шпан

Голосування за нового главу відбудеться 7 грудня. Передбачається, що вибори можуть зайняти два тури.

Дивіться: Прощальна промова Меркель

Нагадаємо, найбільш вірогідна наступниця Ангели Меркель на посаді голови партії та на посаді канцлера Аннегрет Крамп-Карренбауер вже встигла прокоментувати агресію Росії. Як повідомляв "Знай.ua", у національному соборі у Вашингтоні відбулася церемонія прощання з 41-м президентом США Джорджем Бушем-старшим. Також "Знай.ua" писав, президент Петро Порошенко вважає необхідним запросити кораблі НАТО до акваторії Азовського морядля стримувань агресивних потуг Кремля.