Днями у Словаччині спалахнув скандал із російським дипломатом, якого вислали з країни через підозру у шпигунстві на користь Кремля.

Путін

Про це пишуть словацькі ЗМІ з посиланням на відповідну заяву прем'єр-міністра країни Петер Пеллегріні. За словами глави уряду, дипломата запідозрили у шпигунській діяльності.

За словами Пеллегріні, дипломата оголосили персоною нон грата 22 листопада, після чого протягом 48 годин він покинув країну.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

У посольстві Росії в Словаччині заявили, що коментувати скандальну подію не будуть.

Варто нагадати, що Словаччина була однією з небагатьох країн Європи, які в березні 2018 роки не приєдналися до масштабної висилку російських дипломатів через підозри в причетності Росії до отруєння Сергія Скрипаля.

Отруєння Скрипалів

Нагадаємо, світова спільнота бурхливо відреагувала на злочин Путіна проти українських моряків у Керченській протоці.

Лідер Словацької національної партії (SNS) і голова словацького парламенту – Національної ради Андрій Данко вважає, що українська влада може приховувати правду про вищезгадані події у Азовському морі.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення прес-служби партії.

За словами голови парламенту, цей конфлікт має бути вирішено з "холодною головою, а не показуючи пальцем, поки не буде відомо, яким чином це сталося".

"Для нас дуже небезпечно, якщо напруженість посилюється. Але настільки ж небезпечно для нас робити заяви з дня на день на основі статей з медіа", - заявив Данко.

Раніше Знай.uа писав про те, що з'явилася інформація, що одна з європейських країн не вчитиме українців, як потрібно жити, а просто допоможе матеріально. Так, Словаччина надасть Україні гуманітарну допомогу у розмірі €125 тис.

Про це стало відомо завдяки заяві президента Словаччини Андрія Кіски, яке він зробив під час брифінгу з главою української держави.

Андрій Кіска заявив, що Словаччина надає гуманітарну допомогу Україні протягом 5 років. До речі, президент Словаччини також засудив будівництво Північного потоку-2. Він додав, що вважає будівництво газопроводу політичним, а не економічним проектом. Про це пишуть українські ЗМІ.

Також Знай.uа повідомляв, що Міністерство закордонних справ Словаччини не має наміру перешкоджати депутатам парламенту країни, що збираються відвідати окупований Крим.