У понеділок, 3 грудня, помер відомий російський письменник Андрій Бітов. Йому було 82 роки. Про це повідомила літературний критик Галина Юзефович на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Люди, погані новини. Тільки що моя мама Ганна Бердичівська дзвонила з Бауманської лікарні. Андрій Бітов помер сьогодні», - написала про трагедію Юзефович.

Як відомо, Андрій Бітов — один із засновників постмодернізму в російській літературі, лауреат премій журналів «Дружба народів», «Новий світ», «Іноземна література». За його сценаріями були зняті фільми «Маленький утікач» і «У четвер і більше ніколи».

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Варто відзначити, що у бібліографії Бітова є такі праці: «Пушкінський дім», «Викладач симетрії: роман-ехо», «Відлітаючий Монахов: роман-пунктир», «Аптекарський острів», «Сім подорожей», «Дні людини», «Оголошені», «Віднімання зайця» та інші книги.

Раніше повідомлялося, що 29 листопада помер захисник київського "Динамо" Віктор Матвієнко. Віктор Антонович помер у віці 70 років.

"Перестало битися серце доброї, чесної, порядної, щирої і чудової людини і справжнього друга. ФК "Динамо" Київ висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям і колегам Віктора Антоновича, всім уболівальникам нашого клубу. Вічна пам'ять. Нехай земля буде пухом…", - йдеться в повідомленні клубу.

Нагадаємо, що ввечері 30 листопада Джордж Буш-старший помер у віці 94 років. Причини смерті на даний момент не уточнюються. Світові політики висловили свої співчуття і повагу.

Як повідомляв портал Знай.uа, у США помер автор видатних творів у галузі абстрактного експресіонізму і мінімалізму американський скульптор, письменник Роберт Морріс. Він помер у віці 87 років.

Також портал Знай.uа писав, що у понеділок після боротьби з хворобою, у лікарні Лос-Анджелеса помер відомий кінопродюсер Семюель Хадіда. Компанія Metropolitan FilmExport, яку заснував батько Семюела, протягом багатьох років співпрацювала з New Line Cinema, Lionsgate і DreamWorks.