На планеті Земля практично не залишилося місця, куди б не проникла цивілізація. У наш вік атомної зброї, нових досліджень і польотів до Марса на планеті все ще існують люди, які живуть у далекому минулому.

Ці первісні племена яскравий тому доказ, вони не контактують з цивілізацією і не збираються змінювати свій спосіб життя, не дивлячись ні на що.

Мабуть найбільше ізольованих від цивілізованого світу племен живе в Бразилії. Густі ліси Амазонії майже непрохідні: у 2008 році наукова експедиція помітила ніколи не бачене раніше плем'я, члени якого моментально сховалися під покровом дерев.

Важкодоступні райони величезного острова Нова Гвінея в Океанії приховують відразу кілька племен. Гірські території острова закриті від цивілізації природними бар'єрами і місцеві не дуже квапляться виходити на контакт.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Показати ще

Варто згадувати і про плем'я Суарма, які вважають себе нащадками інопланетян. Їх вважають найбільш загадковим і закритим від сучасної цивілізації плем'ям. Його відкрили лише у 1980 році. Представники племені живуть у важкодоступній частині Ефіопії і ведуть кочовий спосіб життя. Вони неохоче приймають туристів і ведуть себе досить зарозуміло.

Жителі племені Суарма упевнені, що є нащадками інопланетян. Нібито в 5-м столітті нашої ери в горах Ефіопії потерпів крах інопланетний корабель. І ті, хто вижив після катастрофи змушені були залишитися жити на нашій планеті.

Не можна не згадати і про сентинельців, які хоробро захищають свій острів сотні років. Вчені вважають, що це нащадки перших африканців, які залишили обжитий континент приблизно 60 000 років тому.

А про загадкове перуанське плем'я майже нічого не відомо. Це той випадок, коли про його існування дізналися випадково. Туристи у 2012 році натрапили на представників племені і сняли їх на плівку. Налагодити хоч якесь спілкування з ними не вдалося. Представники племені не розуміли сучасну мову і незабаром просто пішли.

Після вивчення запису прийшли до висновку, що про плем'я до цього не було відомо. Вони дійсно живуть там, куди сучасна цивілізація ще не дійшла. Антропологи досі точно не знають, де можна знайти поселення загадкових людей.

Нагадаємо, бразильський національний фонд індійців (FUNAI) виявив в лісах Амазонії раніше невідоме плем'я аборигенів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені з Дармутського коледжу заявили про те, що аборигени Папуа Нової Гвінеї до початку ХХ століття робили кинджали зі стегнових кісток людини для престижу, а для утилітарних цілей кинджали виготовляли з кісток казуара.

Також "Знай.uа" писав, фотограф показав племена на межі вимирання.