На польську економіку працюють два мільйони громадян України. Також ще 40 тисяч студентів з України навчаються у Польщі.

Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович.

Відповідну заяву міністр зробив на засіданні українсько-польського форуму партнерства в Києві. Тільки за минулий рік українцям було видано близько 1,2 мільйона віз.

"Згідно з різними оцінками, в Польщі знаходяться вже майже 2 млн українців, які працюють у нас в ключових сферах економіки: будівництві, сільському господарстві, послуги. Ми цінуємо їх зусилля і внесок в розвиток нашої держави" - сказав він.

Популярні новини зараз

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Чапутович додав, що за 2017 рік польські консули видали українцям 1,2 мільйона віз.

Раніше повідомлялося, що Польща кусає лікті, адже більшість українських заробітчан збираються покинути країну і їхати до нової. Німеччина пропонує більш вигідні умови праці.

Крім традиційного сезонного фактора, на зменшення кількості українських працівників у Польщі вже з січня наступного року можуть вплинути і зміни у правилах працевлаштування в Німеччині громадян з-за меж ЄС.

Німецька влада активно працює над спрощенням умов міграції для фахівців, які відповідають певним критеріям і мають достатній рівень володіння німецькою.

Нагадаємо, українця в Польщі затягли в суд через тризуба. Обвинувачення полягало у тому, що тризуб був зображений не золотим на синьому тлі, а червоним на чорному.

Як повідомляв Знай. ua, заробітчани масово пакують валізи в іншу країну ЄС: Польща в паніці запропонувала українцям райські умови. Українці масово покидають польський роботодавців.

Знай. ua писав, що заробичане пакують валізи: європейська країна заманює вигідним вакансії. Німецька влада активно працює над спрощенням умов міграції для фахівців.