Той факт, що наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман має відношення до жорстокого вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, спецслужби Сполучених Штатів Америки в даний момент довести не можуть, так як не мають доказів.

Про це стало відомо завдяки повідомленням держсекретаря США Майка Помпео.

держсекретар США Майк Помпео

"Я прочитав інформацію спецслужб, що знаходиться в розпорядженні адміністрації США. Прямих доказів причетності Салмана до вбивства Джамаля Хашоггі немає", - повідомив Майк Помпео.

Як уже відомо, принца Салмана підозрюють у тому, що він знав про вбивство Хашоггі в саудівському консульстві в Стамбулі і навіть, можливо, був замовником цього злочину. Президент США Дональд Трамп нещодавно дав зрозуміти, що причетність принца не виключена, однак через це він не має наміру ставити під загрозу партнерство і багатомільярдний бізнес з Саудівською Аравією в сфері постачання озброєнь.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Варто нагадати, що Сенат США одноголосно підтримав резолюцію, що засуджує дії РФ щодо кричущого випадку в Азовському морі. В офіційному звіті американських законодавців йдеться про те, що російська влада повинна негайно звільнити захоплені українські кораблі та членів їх екіпажу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери світових держав по-різному відреагували на агресію Путіна проти України в Керченській протоці, однак байдужим до цього кричущого інциденту не залишився ніхто. Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс став першим закордонним топ-чиновником, який беззастережно засудив дії РФ, назвавши атаку в Керченській протоці актом агресії проти України. Реакція Польщі та Румунії заслуговує подяки з української сторони. Вони одними з перших, ще в неділю, 25 листопада, офіційно і без всяких застережень засудили Росію за агресію.

Нагадаємо, США посадять Путіна та Порошенка за один стіл: як це буде.

Як повідомляв Знай.uа Клімкін натякнув, що Javelin від США - це ще не межа.

Знай.uа писав, Путін вже програв війну: українцям пояснили, в чому фішка.