Російських пропагандистських журналістів запідозрили у Великобританії через зйомки засекречених військових об'єктів.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Наразі вже відомо, що знімальна група російського телеканалу у графстві Беркшир знімала одну із найбільш секретних військових баз. Вже після виявлення росіян місцеве Міноборони розіслало у всі військові частини термінові телеграми через наявну загрозу шпигунства з боку росіян.

Відзначається, що ще 21 листопада жірнуліст російського телеканалу Тимур Сіразієв та оператор Дмитро Волков були затримані поблизу 77-ї армійської бригади - секретного підрозділу британської армії, який працює з MI5, MI6 і SAS в області кібербезпеки.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники

В Україні оновили правила для виїзду за кордон

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Показати ще

Відомо, що пропагандисти робили нібито репортаж та знаходились прямо перед огорожею військового об'єкта. Більше того вони впритул під'їжджали до території бази, були помічені поблизу казарм, Виявилося, що зйомку оператор Волков вів з заднього сидіння автомобіля. Цікаво, що на наступний день в ефірі Першого каналу вийшов сюжет про британську "фабрику тролів під Лондоном".

Відразу ж після опублкування сюжету російськими журналістами з'явилась реакція Міноборони Великобританії, а командування розвідки розпочало офіційне розслідування дій росіян, розіславши застереження для командирів всіх наявних військових частин.

Війська отримали наказ терміново зв'язатися з поліцією, якщо вони помітять репортера і оператора з Росії поблизу військових об'єктів (в Британії військові не мають права затримувати людей, а тільки поліція). У повідомленні говориться, що солдатам забороняється підходити до російським журналістам і не рекомендується вступати в бесіду з ними.

У свою чергу міністр оборони Британії Гевін Вільямсон закликав військових бути обережними і пильність через те, що недавно знімальна група російського Першого каналу була помічена поряд з займається питаннями забезпечення кібербезпеки 77-й армійської бригадою в графстві Беркшир.

Нагадаємо, Клімкін розповів про невгамовні апетити Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", Скотланд-Ярд показав нові кадри з Чепігою та Мишкіним.

Також "Знай.ua" писав, що від чого мруть шпигуни Путіна, і що це означає для України.

У США повідомляють, що вислані російськи шпигуни слідкували за мігрантами з Росії