Місто Черапунджі в індійському штаті Мегхалая визнали самим дощовим місцем на планеті. Він розташований на висоті 1300 метрів над рівнем моря.

Одним з найбільш унікальних місць на Землі це місто стало через величезну кількість опадів, що випадають тут щорічно. Однак, коли через хмари все ж виходить сонце, то разом з ним місцеві жителі спостерігають найгарнішу веселку.

Місто Черапунджі в першу чергу накривають мусони, які йдуть в Індію щорічно. Після великих лабіринтів з гір хмари виявляються у велику яму і нависають над Черапунджі. Дивно, але сім місяців у році в цьому місті стоїть абсолютна посуха.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Протягом 7 місяців місцеві жителі зовсім не бачать опадів, а от наступні п'ять місяців безперервно йде дощ.

Відомо, що за рік в Черапунджі випадає приблизно від 11 до 12 метрів опадів. Місцеві жителі запевняють, що в 1994 році їх випала рекордна кількість – 24,5 метрів.

Раніше повідомлялося, що нещодавно вчені помітили, що на маловідомому місці Чикшулуб-Пуерто, на мексиканському півострові Юкатан, розташованому в центрі кратера, підозріло рівні краї. Спочатку фахівці взяли це за унікальне природне явище, але все виявилося набагато серйозніше.

Варто відзначити, що на півострові розташований один з найбільших у світі кратерів діаметром майже 180 км, який з'явився близько 66 млн років тому.

Нагадаємо, грабіжники допомогли археологам знайти найважливішу історичну пам'ятку. В селі Дедхем на сході Англії було скоєно пограбування, яке змінило історію.

Як повідомляв Знай. ua, археологи наткнулися на небачені скарби кельтів. Ці монети стануть відмінним доповненням до загального розуміння культури кельтів.

Знай. ua писав, що вчені знайшли місце, де зародилося людство. Кратер утворився через падіння астероїда 66 млн років тому.