Союзник канцлера Німеччини Ангели Меркель і генерального секретаря ХДС, кандидат на посаду голови партії Аннегрет Крамп-Карренбауєр виступила з заявою, що вона допускає блокаду російських кораблів з Азовського моря, якщо ті будуть плисти до портів ЄС і США. Про це на своїй сторінці в Twitter написав посол України в Німеччині Андрій Мельник, передає УНН.

Андрій Мельник

"Позитивна новина з Берліна: кандидат на посаду голови партії ХДС - Аннегрет Крамп-Карренбауэр - заявила про можливість введення блокади для російських суден з Азовського моря, які будуть направлятися в порти ЄС і США, поки Кремль не розблокує Керченську протоку", - пише Мельник.

Нагадаємо, Їх попереджали: бій під Кримським мостом, версія Муженко, це потрібно бачити

Росія знову підміняє факти і поняття. Кремль безцеремонно бреше, коли заявляє про те, що буксир "Яни Капу" і малі катери "Бердянськ" з "Нікополем" намагалися проскочити під так званим Кримським мостом без попередження диспетчера окупантів.

Про це стало відомо завдяки заяви начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка, який послався на дані двох радіограм.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Трамп розповів, чому не привітався з Путіним: причина нас підбадьорить

Президент США Дональд Трамп заявив, що агресія Росії проти України була єдиною причиною, по якій він вирішив відмовитися від запланованої зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним на саміті "Великої двадцятки" на цьому тижні.

Про це він сказав у ході зустрічі з прем'єром Японії Сіндзо Абе на саміті G20 в Аргентині, повідомляє The Hill.

Також "Знай.ua" писав про те, що "Велика сімка" закликала Росію відпустити українських моряків і розблокувати Керченська протока

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" (Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія, США) і верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могерини закликали Росію звільнити українських моряків і кораблі ВМС України, захоплені в районі Керченської протоки. Про це йдеться в їх спільній заяві, розміщеній на сайті уряду Канади.