У США помер автор видатних творів у галузі абстрактного експресіонізму і мінімалізму американський скульптор, письменник Роберт Морріс. Він помер у віці 87 років. Про це повідомляє агентство Associated Press.

Знаменитий художник-концептуаліст помер у місті Кінгстон в штаті Нью-Йорк 28 листопада, але відомо про це стало тільки зараз. Він вважається одним з видатних теоретиків мінімалізму поряд з Дональдом Джаддом, він також вніс важливий внесок в розвиток перформансу, ленд-арту, Process Art та інсталяції.

Роберт Морріс народився в 1931 році, в Канзас-Сіті, штат Міссурі. Навчався живопису і мистецтва в чотирьох навчальних закладах. Свою кар'єру він почав саме як живописець. Морріс у своїх роботах віддавав перевагу абстрактного експресіонізму. На його твори також вплинув Джексон Поллок.

Популярні новини зараз

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще

Скульптурою Роберт зайнявся в 1960 році, коли перебрався в Нью-Йорк. У Нідерландах розташовується його "Обсерваторія Роберта Морріса". Вона реєструє сонцестояння і рівнодення. Обсерваторію називають "сучасним Стоунхенджем".

У 1970-х роках в роботах Морріса явно простежувався страх перед ядерною війною, що було відзначено його оточенням.

Морріс є значущим теоретиком мінімалізму завдяки його есе Notes on Sculpture, що вийшло в 1966 році. За всю свою кар'єру Роберт Морріс залишив значний слід в таких явищах, як Process Art, перформанс, ленд-арт та інсталяції.

Раніше ми повідомляли, що в Харкові помер відомий український журналіст Олег Пересада. Так, 29 листопада помер головний редактор газети "Харьковские известия", причини смерті поки не повідомляють.

Про це в соцмережі Facebook написав директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко.

Нагадаємо, померла улюблена мільйонами зірка Голлівуду, світ у жалобі.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", помер творець Індіани Джонс, весь світ сумує.

Також Знай.uа" писав про те, що пішов з життя відомий поет.