Ціни на нафту еталонних марок активно подешевіли у ході торгів у четвер, оновлюючи мінімальні значення з жовтня 2017 року. Про це свідчать дані торгів, передає Хвиля.

Січневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:22 подешевшали на 0,79 долара (1,34%) — до 57,97 долара за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на 0,56 долара (1,11%) — до 49,73 долара за барель.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 13-19 травня для всіх знаків Зодіаку: задуми Овнів, успіх Дів та помилки Козорогів

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

Показати ще

Увага трейдерів прикута до саміту G20, який стартує в Буенос-Айресі в п'ятницю. На цьому заході, зокрема, запланована зустріч президента Росії Володимира Путіна і наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана.

Очікується, що лідери двох країн обговорять питання нафтовидобутку, однак у них є свої причини, які можуть перешкодити його скорочення.

З одного боку, Путін напередодні заявив, що поточні ціни на нафту влаштовують Росію. Профіцит бюджету і слабкий рубль захищають Росію від негативного впливу обвалу нафтових котирувань.

З іншого боку, на тлі скандалу з убивством журналіста Джамаля Хашкаджи керівництво Саудівської Аравії навряд чи захоче викликати невдоволення президента США Дональда Трампа, який неодноразово закликав відмовитися від заходів по підвищенню цін на нафту.

Володимир Путін

"Путіна влаштовують ціни в районі 60 доларів за барель, але через тиждень котирування будуть набагато нижче цієї позначки, якщо домовленість не буде досягнута. Думаю, що Саудівська Аравія буде активно скорочувати поставки в США", - відзначає аналітик сировинного ринку в ING Groep NV Уоррен Паттерсон.

Питання скорочення нафтовидобутку буде вирішуватися на зустрічі ОПЕК у Відні 6 грудня, в якій візьмуть участь партнери організації.

Нагадаємо, нещодавно Знай.uа писав, що на нафтопереробному заводі під Москвою трапилася велика пожежа.

Знай.uа писав про те, що Президент США Дональд Трамп офіційно дозволив профільним американським відомствам відмовитися від закупівель нафти з Ірану.

Також портал Знай.uа писав, що українські АЗС трохи змилувався над українцями і скинули ціни на пальне.