Керована навченими сирійцями система ППО С-300 збила військовий літак Ізраїлю і чотири ракети в небі над селищем Аль-Кісви.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на інформацію джерел в органах безпеки САР.

Як повідомляють видання країни-агресора, Ізраїль був попереджений про наявність у армії Асада цієї системи а також про наказ поражати цілі в разі входження в зону роботи сил сирійських ППО.

Щодо пілота збитого ізраїльського літака, то його доля наразі невідома.

Крім збитого ізраїльського військового літака, сирійські системи ППО вразили також чотири ракети.

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

"Наша ППО збила ізраїльський літак і чотири ракети до того, як вони досягли цілей. Знищені всі ракети, спрямовані на цілі в районі Аль-Кісви. Наша ППО здатна з високою точністю відбити всі ворожі цілі", - цитують російські ЗМІ хизування сиріців.

На початку місяця стало відомо, що російські зенітно-ракетні комплекси С-300, які були перекинуті в Сирію, приведені в боєготовність.

Москва направила Дамаску свої ЗРК С-300 після того, як був збитий над Сирією російський військовий літак Іл-20 у вересні цього року. Росія звинувачує в цьому Ізраїль.

Нагадаємо, 17 вересня збройні сили Башара Асада збили російський військовий літак Іл-20.

Літак збила ракета, запущена силами Асада під час атаки ізраїльських ВПС по прибережним цілям в провінції Латакія. У спробі потрапити в ізраїльську ракету, сирійці збили дружній російський літак.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ізраїль поклав всю провину за знищення російського літака Іл-20 на Сирію і діючих на її території іранських військових і бійців шиїтського руху "Хезболла".

Також Знай.ua писав, в мережі опублікували відео, на якому можна побачити, як на сирійському узбережжі ракета збиває російський літак-розвідник Іл-20 з військовими на борту.