У Великобританії в восьми закладах McDonald's знайшли сліди небезпечних бактерій, які можуть спровокувати серйозні проблеми із здоров'ям або навіть смерть.

Про це пише британське видання Metro.

У повідомленні сказано, що у закладі був виявлений інфекційний стафілокок, який може викликати отруєння крові і навіть синдром токсичного шоку.

"Ми всі були здивовані, наскільки багато кишкових і фекальних бактерій було на сенсорних терміналах. Вони викликають такі інфекції, які люди підхоплюють в лікарнях", - повідомив старший викладач кафедри мікробіології Лондонського університету Метрополітен Пол Матавеле.

Популярні новини зараз

Такі платіжки тільки в кошмарах сняться: скільки віддамо за газ і світло цього літа

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Щоб прискорити процес замовлення їжі, відвідувачі можуть скористатися сенсорними терміналами, які є в закладах McDonald's по всьому світу. Потім відвідувачі забирають свої страви зі стійки, часто без миття рук.

"Виявлені на терміналах бактерії схожі на ті, що знаходяться на вашому телефоні після того, як ви берете його в ванну", - відзначають експерти, які займалися дослідженням.

Експерти кажуть, що наявність стафілокока "турбує" через те, що ця бактерія може дуже швидко поширюватися і ставати стійкою до антибіотиків.

Деякі люди перед дотиком до терміналу стосуються своїх носів пальцями, а потім переносять бактерії на сенсорний екран.

"Хтось інший може заразитися, якщо у нього є відкритий розріз, в який потрапляє мікроб, Тоді це може бути небезпечно", - попереджають дослідники.

У 75% терміналів з сенсорними екранами, які були перевірені комісією, були виявлені сліди бактерій proteus, які знаходяться в фекаліях людини і тварин і можуть викликати септицемію.

Нагадаємо, найпопулярніша мережа ресторанів швидкого харчування mcdonald's зробила шокуючу заяву. Компанія вирішила повністю відмовитися від консервантів, ароматизаторів і барвників при приготуванні бургерів.

Раніше Знай.uа писав про те, що у київську поліцію надійшло повідомлення про мінування McDonald’s за адресою вулиця Хрещатик, 19а.

Також Знай.uа повідомляв, що мережу сколихнула новина про те, що в Києві у McDonald's на Осокорках відбувся мовний скандал.