Світова спільнота бурхливо відреагувала на злочин Путіна проти українських моряків у Керченській протоці.

Лідер Словацької національної партії (SNS) і голова словацького парламенту – Національної ради Андрій Данко вважає, що українська влада може приховувати правду про вищезгадані події у Азовському морі.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення прес-служби партії.

За словами голови парламенту, цей конфлікт має бути вирішено з "холодною головою, а не показуючи пальцем, поки не буде відомо, яким чином це сталося".

Популярні новини зараз

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

"Для нас дуже небезпечно, якщо напруженість посилюється. Але настільки ж небезпечно для нас робити заяви з дня на день на основі статей з медіа", - заявив Данко.

"Я не людина, яка довіряє Порошенку. Знову ж таки, за повідомленнями, Україна обманула з убитим журналістом (йдеться про Аркадія Бабченка. - Ред.). Ми повинні спокійно подивитися на всі події і факти, але насправді я боюся, що деякі люди з нами знову просто зіграли. Не вимагайте від нас негайно давати судження і не вимагайте мільйонні санкції, важливий мир між Україною і Росією", - сказав він.

Окрім того Данко згадав про майбутні президентські вибори в Україні у контексті подій у Азовському морі.

"Також необхідно сприймати конкретну ситуацію в Україні - не все біле або чорне. Ми молимося, щоб цей конфлікт зупинився якомога швидше дипломатичними засобами. Проте санкції не є ефективними. Словаччина повинна наполягати на такому тиску, щоб обидві сторони сідали за стіл і вирішували ситуацію без військового положення", - резюмував Данко.

Воєнний стан

Нагадаємо, результатом загострення ситуації у Азовському морі може стати повномасштабна війна, вірогідність такого сценарію дуже висока.

В Україні в 10 областях вводять воєнний стан

Таку точку зору висловив російський військовий експерт Павло Фельгенгауер у ефірі одного із пропагандистських телеканалів.

Раніше Знай.uа писав про те, що так званий "Керченський міський суд" у окупованому Криму виніс рішенння у справі затриманих українських моряків.

Також Знай.uа повідомляв, що Президент Петро Порошенко підписав указ, який вносить зміни в рішення Ради нацбезпеки і оборони в частині тривалості дії воєнного стану в Україні.