Президент Естонії Керсті Кальюлайд різко відреагувала на агресивні дії Росії в Азовському морі. Вона назвала конфлікт війною в Європі. Про це йдеться у повідомленні на її сторінці в Facebook.

"У неділю Росія напала на військово-морський флот України в Азовському морі. Нам потрібно називати речі правильними іменами – це війна в Європі. Український народ перебуває у стані війни з 2014 року, а Крим все ще окупований", – пише Кальюлайд.

Президент закликала інших світових лідерів приєднається до неї і визнавати Росії негайно припинити агресію.

"Ми повинні чітко, колективно і негайно засудити і вимагати припинити російську агресію. Війна в Європі не може бути прийнята як звична справа! Мовчазне визнання інциденту означає де-факто визнання окупації Криму. Міжнародне співтовариство не може цього собі дозволити. Війна в Європі не буде і не може бути прийнята в якості нормального стану справ", – наголосила президент Естонії.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Раніше повідомлялося, що ситуація навколо Кримського моста і атака на українців в Керченській протоці не залишилися непоміченою у світі. Більшість авторитетних міжнародних видань вже висловилися з цього приводу. Думки зустрічаються різні, але більшість сходяться на одному: Путін і його армія відкрито перейшли межу, схвалення чекати не доводиться.

Зокрема, про обстріл українських бойових суден вперше заговорили в Independent:

Азовське море

"Після неспокійного тижні у водах біля Кримського півострова склалося враження, ніби Росія зробила велику ставку і програла. Яку б локальну військову перевагу Росія не отримала від військової конфронтації з Україною, наслідки виявилися більш масштабними. Санкцій, до того ж серйозних, стане більше, і це вплине на економіку країни і її валюти", - прогнозують у виданні.

Азовське море

Нагадаємо, суд у Сімферополі заарештував першого з українських моряків Володимира Варимезу на 2 місяці.

Раніше Знай.ua сообащал, агресія Путіна в Азовському морі відгукнулося тривожними міжнародними заявами впливових людей і політиків по всьому світу.

Також Знай.ua писав, в окупованому місті оберуть запобіжний захід захопленим українським морякам.