Екс-політтехнолог президента США Дональда Трампа та колишній помічник підозрюваного у державній зраді Віктора Януковича, Пол Манафорт порушив умови домовленості зі слідством. Як відомо, у такому випадку йому загрожує до 10 років ув'язнення.

"Пол Манафорт порушив свою досудову домовленість з Міністерством юстиції, збрехавши ФБР і офісу спеціального прокурора Роберта Мюллера - через два місяці після того, як він почав співпрацювати в російському розслідуванні", - йдеться у звіті прокуратури.

Пол Манафорт

З яких питань сказав неправду Манафорт, поки не уточнюється, але документ підписали як сторона обвинувачення, так і захисту, незабаром суддя обіцяв змінити дату оголошення остаточного вердикту у справі.

Пол Манафорт

Популярні новини зараз

Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Показати ще

Сам же Манафорт не визнає провини і вважає, що надав правдиву інформацію. В офісі спецпрокурора Мюллера пообіцяли пізніше надати деталі у справі.

Справа Манафорта та "чорна бухгалтерія" Януковича

Чорна бухгалтерія Януковича

Колишньому радникові Дональда Трампа Полу Манафорту і його партнеру Ріку Гейтсу пред'явили звинувачення по 12 пунктам.

Рік Гейтс

Серед них - змова проти США, змова з метою відмивання грошей, діяльність в якості іноземного агента без необхідної реєстрації, ненадання звітів про рахунки в зарубіжних банках, йдеться в обвинувальному висновку.

Чорна бухгалтерія Януковича

Манафорт і Гейтс отримали "десятки мільйонів доларів" від роботи на Україні. Вони з 2006-го по "як мінімум" 2016 рік здійснювали без необхідної реєстрації діяльність Партії регіонів.

Рік Гейтс

Манафорт і Гейтс відмивали гроші через "десятки американських і іноземних юридичних осіб", зареєстрованих на Кіпрі, Сейшелах, в Сент-Вінсент і Гренадіни.

Чорна бухгалтерія Януковича

В обвинувальному висновку перераховуються компанії, "якими володів або які контролював" Манафорт і які використовувалися для відмивання грошей. У списку 17 компаній - з США, 12 - з Кіпру, дві - з Сент-Вінсента і Гренадін, одна - з Великобританії.

Чорна бухгалтерія Януковича

Цікаво, що консалтингова фірма Манафорта отримала щонайменше два платежу на суму $ 1,2 млн. Ці цифри збіглися з даними, що містяться в так званому Українському гросбухах - документі, який в 2016 році опублікувало українське антикорупційне бюро. Документ пов'язували з Януковичем і Партією регіонів.

Дивіться: Пола Манафорта визнали винним за вісьмома пунктами

Нагадаємо, Меттью Уїтакер знайшов "український слід" у виборах до американського конгресу. Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, де і коли Янукович скаже "останнє слово". Також "Знай.ua", прокуратура США прийняла рішення частково зняти звинувачення з Пола Манафорта.