Скандал зі спробою росіян зірвати парламентські вибори у Чорногорії два роки тому набирає обертів – вдалося розсекретити другого організатора, ним виявився співробітник ГРУ РФ Володимир Моісеєв.

Як відомо, ця спроба провалилася, але незабаром після того, що сталося стало очевидно, що цього точно причетні російські спецслужби, які використовували бойовиків з досвідом війни на Донбасі. В ході слідства було встановлено два головних підозрюваних в організації путчу. Особистість першого була встановлена ​​раніше – ним виявився Едуард Шишмаков ("Широков"), повідомляє Politeka.

А ось особистість другого росіянина була розкрита в новій частині розслідування The Insider і Bellingcat. Ним виявився Володимир Моісеєв ("Попов"). Моісеєв - агент російської військової розвідки – ГРУ.

Він народився 29 травня 1980 року в селі Півкіне Курганської області РФ, після школи служив в армії і навчався в Тюменському вищому військово-інженерному командному училищі, з якого випустився в званні лейтенанта.

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Показати ще

В період з 2006 по 2099 рік перебрався до Москви, там пройшов підготовку в військової частини спецназу ГРУ №48427.

Як і його колеги "Петров" і "Боширов" він під вигаданим прізвищем регулярно їздив до Європи. Володимир Моісеєв встиг побувати в Польщі, Болгарії, Україні, Молдавії і Сербії, але періодично він купував квитки і під реальним ім’ям.

Він відвідував Польщу в той період, коли там працював Едуард "Широков" -Шишмаков. Чорногорські правоохоронці з’ясували, що Моісеєв і Шишмаков придбали в Болгарії телефони з шифрованим зв’язком, а плани по держперевороту будували в Сербії.

Моісеєв також привернув увагу молдавських спецслужб. Чотири роки тому він намагався організувати сепаратистські хвилювання за зразком Донбасу.

Моісеєв і його сім’я живуть в московському районі Черьомушки в сусідньому будинку з Олександром Петровим (справжнє ім’я Олександр Мишкін), який, за версією журналістів, також є співробітником ГРУ і причетний до отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля і його доньки Юлії в британському Солсбері.

В даний момент Шишмаков і Попов числяться в розшуку Інтерполу.

Дивіться: Петров і Боширов: про які нестиковки в інтерв'ю пишуть німецькі ЗМІ

Нагадаємо, помер керівник ГРУ Ігор Воробйов. Як повідомляв "Знай.ua", ФСБ намагалася отримати доступ до баз даних британського візового центру, який надає послуги з обробки заяв на візи в країни Шенгенської зони і Великобританію. Також "Знай.ua" писав, наречений доньки Скрипаля загадково зник.