У четвер, 15 листопада пішов з життя російський і британський биолог Жорес Медведєв. Йому було 93 роки.

Про це повідомив брат вченого, публіцист Рой Медведєв одному з російських ЗМІ.

"Вчора Жорес Медведєв помер", - сказав він.

Жорес народився 14 листопада 1925 року в Тифлісі. З 1962 по 1969 рік очолював лабораторію молекулярної радіобіології в Інституті медичної радіології Академії медичних наук СРСР в Обнінську. Його звільнили через вихід у США книги англійською мовою "Підйом і падіння Т. Д. Лисенко".

Популярні новини зараз

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Медведєв поїхав в Лондон для роботи в Національному інституті медичних досліджень. Його позбавили російського громадянства, яке повернули лише 1990, але на батьківщину він так і не повернувся.

Вчений отримав бронзову медаль Менделя і золоту медаль Американської асоціації биогеронтології. Він написав важливі роботи з генетики та біотехнології.

Раніше повідомлялося, що в Одесі помер відомий військовий лікар Олег Кушнір, який рятував бійців, які отримали поранення на Донбасі.

Йому стало погано на роботі - під час операції. Колеги-медики нічого не змогли зробити. Про трагедію повідомив на своїй сторінці у Facebook волонтер Андрій Танцюра.

"Раптово пішов з життя один з найкращих госпітальних лікарів, начальник клініки інтенсивної терапії Одеського військового госпіталю Кушнір Олег Сергійович! Пішов на робочому місці, під час операції, рятуючи життя іншим, він не вберіг себе!" - написав він

Як з'ясувалося, під час операції Олегу Кушніру стало погано і він присів відпочити. Три години лікарі госпіталю і приватних клінік намагалися повернути його до життя, але запустити серце так і не вдалося.

Також "Знай.иа" писав, що помер геніальний вчений і лауреат Нобелівської премії.

Також Знай.ua писав, що українці прощаються з Катериною Гандзюк.