Європейський суд з прав людини визнав "політично мотивованими" затримання російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє DW.

Наразі вже відомо, що ЄСПЛ розглянув всі випадки незаконного затримання навального у період з 2002 по 2014 рік. Тоді він взяв участь у декількох мітингаз та демонстраціях. Саме після чого його звинуватили у порушенні адміністративного законодавства.

Крім того навальний вже назвав рішення суду "найважливішим, чого вони домоглись в ЄСПЛ за останні 15 років".

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

За словами опозиціонера, рішення ЄСПЛ "має найважливіше значення" не тільки для нього самого, а й для "величезної кількості" людей в Росії, яких "щодня" заарештовують за схожими справах.

Разом з тим варто відзначити, що чинна влада Російської Федерації знову проявила побоювання щодо відомого опозиціонера Олексія Навального. Так, політику заборонили покидати територію Росії.

Зі слів Навального стає зрозуміло, що він прибув в аеропорт Москви, щоб полетіти в Страсбург на оголошення рішення Європейського суду з прав людини щодо своєї справи. Але, виявилося, що йому заборонено виїзд з Росії.

"Приїхав в аеропорт - лечу на оголошення рішення Європейського суду по моїй справі - на контролі забрали паспорт "для проведення спеціальних перевірочних заходів". Посадили мене за червону стрічку в компанії інших особливо небезпечних. Чекаю", - написав він.

"Є якийсь лист, що виїжджати заборонено, але пояснень чому - ні", - уточнив Навальний.

Варто нагадати, що російський опозиційний політик Олексій Навальний вийшов із спецприймальника після 50 діб адміністративного арешту.

Відомо, що він отримав досить великий термін за організацію протестних мітингів проти збільшення пенсійного віку в Росії. Варто зазначити, що Навального з будівлі спецприймальника зустрічали кілька журналістів і співробітників його штабу. Відразу ж після виходу опозиціонер подякував усім за підтримку і передав привіт.

Нагадаємо, у Росії вперше встановили правдивий пам'ятник Путіну.

Як повідомляв "Знай.ua", найвідоміша російська "екстремістка" емігрувала до України.

Також "Знай.ua" писав, що Навальний вийшов на волю.

Відповідь генералові Золотову від Навального.