Аукціонний будинок Sotheby's виставив на продаж коштовності королеви, яка залишила вагомий слід у історії Франції.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідне повідомлення аукціонного будинку Sotheby's.

Коштовності, які підуть з молотка, колись належали королеві Франції Марії-Антуанетти. На продаж виставлять перлове намисто з діамантово-перловою підвіскою і сережки.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Експерти називають ці торги "найзначнішими в історії", оскільки прикраси такого рівня дуже рідко виставляють на продаж.

Виставлені на торги в Женеві кольє з підвіскою і сережки були приховані від публіки останні 200 років.

Варто нагадати, що Марія-Антуанетта - королева Франції, дружина короля Франції Людовіка XVI з 1770 року.

Після початку Французької революції була оголошена натхненницею контрреволюційних змов і інтервенції. Засуджена Конвентом і гельйонтинована. Антуанетта і під час суду, і перед стратою зберігала повне самовладання і нічим не дискредитувала королівського гідності. Вона сама зійшла на ешафот і добровільно лягла під ніж гільйотини.

Нагадаємо, рожевий діамант надзвичайно рідкісного виду під назвою "Рожеве спадщина" був проданий на аукціоні christie's за 50,375 мільйона доларів. Як повідомляє сам аукціонний будинок, дорогоцінний камінь вагою 18,96 карат купив американський бренд Harry Winston.

Вартість – понад 2,6 млн доларів за карат, що є абсолютним рекордом серед всіх рожевих діамантів. Перед торгами діамант оцінили в 30-50 мільйонів доларів.

Раніше Знай.uа писав про те, що крісло-коляску британського вченого Стівена Хокінга, яка була виставлена на аукціоні разом з іншими речами відомого популіста і дослідника, продали за 296 тисяч фунтів стерлінгів (близько 390 тисяч доларів).

Мова йде про крісло з мотором, яким він користувався у кінці 1980-х і початку 1990-х років. Доходи від продажу лоту підуть фонду Стівена Хокінга та англійської Асоціації хвороби рухового нейрона. Таким чином, навіть після смерті, Хоккінг допоміг науці.

Також Знай.uа повідомляв, що анкету знаменитого фронтмена групи "Кіно" Віктора Цоя для вступу у рок-клуб продадуть на аукціоні.