Франція і США залишаються союзниками , а те, що пише американський лідер Дональд Трамп у своєму твіттері щодо президента Франції Еммануеля Макрона, не заслуговує уваги. Це всього лише гра на публіку США, вважає Макрон.

Як заявив глава Франції, критичні твіти Трампа він має намір залишити без уваги. У всякому разі, так Еммануель сказав у середу, 14 листопада, в інтерв'ю телеканалу TF1.

На думку Макрона, різкі заяви Трампа на адресу Франції і його особисто адресовані американцям, зокрема, американським політикам.


"США і Франція завжди були союзниками. Ми повинні залишатися ними і в майбутньому, проте потрібно залишити Трампа та його твіти в спокої. Союзники повинні поважати один одного, це те, чого чекають від мене французи. Я не хочу відповідати на твіти", – заявив Макрон.
Він додав, що значно більш важливі рішення Трампа про спільну боротьбу проти тероризму в Сирії.

13 листопада Трамп опублікував серію уїдливих твітів, в яких згадував падіння рейтингу Макрона і докоряв його за ідею створення загальноєвропейської армії.

Як раніше повідомляв Знай.uа, президент США Дональд Трамп рішуче проти створення загальноєвропейської армії і різко критикує за цю ідею Еммануеля Макрона.

У той же час, Макрон впевнений: створення європейської армії аж ніяк не суперечить вимогам американського лідера.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

"Я поділяю думку президента Трампа, що нам потрібно набагато краще розподіляти (фінансове - ред.) тягар в НАТО, і тому я вважаю, що мої пропозиції щодо європейської оборони цілком відповідають цьому", - заявив Макрон після зустрічі з Трампом.

Також раніше ми відзначали незвичайний мову тіла Макрона по відношенню до американського лідера Дональду Трампу під час їх зустрічі у Парижі з нагоди святкування 100-річчя закінчення Першої світової війни. Про це повідомляє Associated Press.

зокрема, журналісти звернули увагу на міцне рукостискання лідерів країн в ході їх привітання. Макрон стиснув руку Трампа так, що вона покрилася зморшками.

Також ми писали про старт холодної війни: Трамп "наїхав" на Китай, іде серйозна заварушка, "ядерні метастази" загрожують всім. Так, США вимагає у Китаю кардинальної зміни "міжнародної поведінки".

Під час інтерв'ю віце-президент США Майк Пенс заявив, що Китайська сторона повинна кардинально змінити свою політику на світовій арені, якщо вони хочуть уникнути холодної війни з США. У цю війну можуть бути залучені й інші країни.