Уряд Великобританії офіційно підтримав проект Угоди про вихід Сполученого Королівства з Європейського Союзу. Це підтвердила прем'єр-міністр Тереза ​​Мей.

"Колективне рішення Кабінету міністрів було таким, що уряду слід підтримати проект угоди про Brexit" – заявила вона, додавши, що цей крок уряду був рішучим і дозволить Лондону "просунутися далі".

Brexit (вихід Великобританії з ЄС)

Мей запевнила, що затверджений проект Угоди є найбільш вигідним для Королівства з того, що можна було узгодити з Брюсселем. Вона також пообіцяла виступити в Парламенті в найближчий четвер, 15 листопада, із заявою про затверджений проект Угоди про Brexit.

Brexit (вихід Великобританії з ЄС)

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

"Я вірю, що мій борг перед цією країною - це приймати рішення, які були б в інтересах нації. І я, серцем і свідомістю, твердо впевнена в тому, що це рішення відповідає інтересам всієї Британії", - зазначила прем'єр-міністр.

Brexit (вихід Великобританії з ЄС)

Як відомо, учасники переговорів по Brexit з Євросоюзу та Британії погодили текст угоди. Основний документ становить понад 400 сторінок юридичного тексту.

Brexit (вихід Великобританії з ЄС)

Міністрам буде надана можливість ознайомитися з документами до засідання для ретельного вивчення. Пізніше посли 27 країн-членів ЄС проведуть збори в Брюсселі. Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар також проведе засідання Кабінету міністрів.

Brexit (вихід Великобританії з ЄС)

Через Brexit у відставку пішли вже кілька британських міністрів, в тому числі головний учасник переговорів по виходу Британії Девід Девіс і глава МЗС Борис Джонсон - прихильники "жорсткого" Brexit, в той час як прем'єр Тереза ​​Мей говорила про "м'який" вихід Королівства з ЄС.

Дивіться: Британія і ЄС погодили текст угоди про BREXIT

Нагадаємо, Рада Європи може зіткнутися з тим, що Росія вийде з організації – Ruxit. Як повідомляв "Знай.ua", експерти поділилися прогнозом щодо курсу євро на найближчий час. Також "Знай.ua" писав, Великобританія офіційно виходить з ЄС.