Українці будуть отримувати нові купюри у Чехії

Національний банк Чехії вирішив ввести восени 2018 року в обіг нові купюри двох номіналів – 100 і 200 крон, повідомляє Нацбанк України у телеграмі № 500007/60040. Про це дізналося одне з українських видань. Нові банкноти будуть відрізнятися від попередніх, випуск яких був регулярним з 1993 по 1998 рік.

200 крон

Основні розрізняльні елементи купюр:

  • водяний знак — багатотонове зображення портрета доповнює світлий елемент – цифрове позначення номіналу та стилізоване зображення держави (100 крон), кубка (200 крон);
  • захисна стрічка — металізована «віконна» стрічка була замінена на «віконну» стрічку, яка змінює колір на зелений, замість червоно-коричневого. А також має поляризаційний ефект;
  • позначення року випуску «2018»;
  • факсимільний підпис голови Національного банку Чехії.

Нові купюри не будуть відрізнятися від старих основним фото, розмірами та іншими елементами захисту.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

«Банкноти номіналом 100 чеських крон 1995 і 1997 років випуску і 200 чеських крон 1996 та 1998 років випуску залишаться законним засобом розрахунку і платіжним засобом. Банкноти ж 1993 року такими вважатися не будуть, однак їх можна обміняти в Національному банку Чехії, - повідомляється в телеграмі НБУ.

Нагадаємо, Стало відомо, скільки податків платять німці: ви передумаєте жити в Німеччині

Як виявилося, жителі Німеччини працюють і живуть не для себе, а трохи більше половини своєї зарплати повинні віддати державі. Про це повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на власні джерела. Податки в Німеччині становлять від 58,47 до 67,23%. Чи є в світі більш високі побори?

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Нацбанк зібрався "покращить життя українців, верстат вже готують до запуску.

Також Знай.uа" писав про те, українцям розповіли, коли виростуть зарплати

Обіцяне НБУ зростання номінальної зарплати в Україні на 25% до кінця цього року, залежить від ситуації на закордонних ринках праці.

Українські роботодавці в питаннях підвищення заробітних плат безпосередньо зав'язані на іноземних конкурентів, передає Хвиля.