Руйнівна стихія спалює все на своєму шляху

Кількість жертв руйнівної вогняної стихії, що бушує в американському штаті Каліфорнія, зросла до 11, передає AP Лісові пожежі почалися 8 листопада і стрімко поширються зі скорістю приблизно в 80 футбольних полів за хвилину.


Американський містечко Парадайз, який опинився на шляху руйнівної стихії, був буквально знищений, однак 27 тисяч жителів все ж змогли евакуювати.



Влада поки не називають основні причини численних пожеж. Свої рідні домівки залишили більше 300 000 чоловік. Вогонь розкинувся на більше ніж 30 тисяч гектарів.

Президент США Дональд Трап, як повідомляє прес-служба Білого дому, ввів в Каліфорнії надзвичайний стан. У своєму мікроблозі Twitter президент поклав відповідальність за численні вогняні пожежі на керівників лісових господарств.

Популярні новини зараз

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще


"Причини настільки масових, смертельних і збиткових лісових пожеж в Каліфорнії лише в некомпетентності управління лісогосподарством. Мільярди доларів виділяються щороку, а втрачається така велика кількість життів. Все це з-за поганого управління лісами. Змініть це негайно, інакше більше ніяких виплат з федерального бюджету", - заявив американський лідер.

Трагедію в Каліфорнії не зміг обійти і популяризатор науки, відомий винахідник і мільярдер Ілон Маск. У своєму Твіттері Маск заявив запропонував допомогу всім постраждалим.

«Якщо Tesla може допомогти людям в Каліфорнії, будь ласка, зв'яжіться зі мною. Модель S&X обладнана фільтрами НЕРА лікарняного класу. Може допомогти під час транспортування людей», - заявив Ілон Маск у своєму мікроблозі.

Нагадаємо, нещодавно руйнівна катастрофа накрила Йорданію. Тоді стихія змила шкільний автобус в море, багато загиблих

Як раніше повідомляв "Знай.uа" страшна пожежа змусив бігти десятки тисяч людей

Також "Знай.ua" писав про те, що Жахливий землетрус вже близько: українців попередили про страшну небезпеку