У середу, 7 листопада, стало відомо про те, що у двох американських штатах на виборах губернатора найбільшу кількість голосів отримали американці українського походження. Про це повідомляє "Голос Америки".

Так, 43-річний демократ Джаред Поліс став губернатором Колорадо. Він є представником третього покоління емігрантів. Як виявилося, його предки прибули до Америки з України і Польщі ще на початку ХХ століття.

Джаред Поліс

Уточнимо, що з 2009 року демократ представляв Колорадо в Палаті представників Конгресу. Раніше він був відомий як підприємець і філантроп. Варто відзначити, що він став першим в історії губернатором Колорадо з єврейським корінням. Більш того, Поліс – відкритий гомосексуаліст, він виховує зі своїм партнером двох дітей.

Повідомляється, що главою штату Іллінойс обрали 53-річного мільярдера Джея Роберта Прітцкера, який представляє Демократичну партію. Він став гідною заміною республіканцеві Брюсу Ронеру.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

"Я походжу з українських євреїв і гордий працювати з місцевою громадою тих, хто пережив Голокост", – написав Прітцкер на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook.

Варто відзначити, що предки Джея Роберта Прітцкера родом з Київської області.

Джей Роберт Прітцкер

Нагадаємо, що рейтинг президента Сполучених Штатів Дональда Трампа напередодні проміжних виборів у Конгрес склав 39%. У той же час більше половини американців не схвалюють роботу глави Білого дому.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Сполучених Штатах обрали членів Палати представників і третину Сенату. Демократи отримали більшість у Палаті представників, але республіканці, як і раніше, будуть контролювати Сенат.

Також портал Знай.uа писав, що соціальна мережа Facebook заблокувала передвиборчий відеоролик від штабу Дональда Трампа, який було випущено напередодні проміжних виборів у Конгрес США. Відео, на просування якого витрачено від 20 до 80 тисяч доларів, порахували расистським.