Скандальне розслідування замаху на Президента Франції Емманюеля Макрона набирає обертів.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на телеканал BFM TV.

У повідомленні йдеться, що у Франції затримали шість осіб, які імовірно планували напад на президента Емманюеля Макрона.

Повідомляється, що затримання відбулося вранці у вівторок, 6 листопада, у департаментах Ізер, Іль і Вілен і Мозель. Операція по затриманню зловмисників була організована співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Франції.

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Наголошується, що затримані дотримувалися радикальних поглядів. Іншої інформації про імовірних нападників поки немає.

Нагадаємо, глава Сполучених Штатів Дональд Трамп робить все можливе, аби максимально "вивести з ладу" уклад Європейського Союзу, при цьому не привертаючи до власної персони занадто багато уваги. Одним з найбільш радикальних кроків - пропозиція, що надійшла французькому президентові Еммануелю Макрону.

Дональд Трамп

Так, американський лідер запропонував політику вийти зі складу Європейського Союзу, а замість цього укласти двосторонню взаємовигідну угоду.

Як писав раніше Знай.ua, зустріч американського лідера Дональда Трампа та президента РФ Володимира Путіна, котра повинна була відбутися у Парижі 11 листопада, скасовано.

Дональд Трамп та Володимир Путі

Це підтвердили не тільки перші особи США, а й представники Кремля, зокрема, речник Путіна Дмитро Пєсков:

"В Парижі, дійсно, швидше за все грунтовної зустрічі не вийде. Графік багатостороннього заходу, присвяченого 100-річчю закінчення Першої світової війни, не дозволяє таку зустріч провести", -заявив він.

За його словами, президенти нібито у будь-якому випадку обговорять можливість зустрічі у повному форматі, а її перенесення "не стосується розбіжностей між країнами".

Також Знай.ua писав про те, що на референдумі про незалежність, острівна держава Нова Каледонія проголосувала за те, щоб залишитися у складі Франції.