Іран збунтувався проти США. У столиці країни-Тегерані, а також в інших містах Ірану люди масово вийшли на вулицю, щоб висловити свій рішучий протест проти Сполучених Штатів, зокрема – проти політики чинного лідера країни Дональда Трампа, передає видання DW.

Повідомляється, що протестувальники в Тегерані зібралися перед будівлею, де раніше розташовувалося американське посольство, і почали палити портрети Трампа, національні прапори Америки і доларові купюри.

"Наше послання цьому дивному президенту США: пане Трамп, ніколи не погрожуйте Ірану", - заявив генерал "Корпусу Вартових Ісламської революції Мохаммад Алі Джафарі. Він також заявив, що "економічна війна" Вашингтона є новою спробою повалення Ісламської республіки, але Іран переможе.

Повідомляється, що протестний марш спочатку був присвячений річниці штурму посольства США в Тегерані в 1979 році радикально налаштованими іранськими студентами. Мітинги з нагоди цієї події проходять в Ірані щорічно. Але нинішні протести відбулися на тлі нових санкцій, які США вводять проти Ірану.

Санкції США, спрямовані насамперед проти нафтової і банківської сфер Ірану, будуть введені 5 листопада. Незважаючи на ці заходи, Вашингтон дозволить восьми країнам тимчасово купувати нафту у Тегерана без ризику санкцій. Серед них немає жодної країни, яка входить в Європейський Союз. Тим часом Євросоюз заявив, що європейські країни зобов'язалися працювати для збереження та підтримки співпраці з Іраном.

Популярні новини зараз

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Показати ще

Як повідомлялося, Вашингтон, розширивши санкції проти Ірану, вимагав від держав-союзників припинити купувати іранську нафту і погрожував санкціями щодо компаній, які будуть співпрацювати з Іраном. На початку травня 2018 року Трамп оголосив про вихід США з угоди, укладеної в 2015 році між Іраном, Сполученими Штатами, Росією, Китаєм, Великобританією, Францією і Німеччиною. Воно передбачало виконання Тегераном умов щодо обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій.

Взагалі, як раніше писав Знай.uа, іранці – народ винахідливий. Так, нещодавно розкрився грандіозний шкільний обман. Щоб отримати освіту, 30-річний іранець прикинувся 15-річним школярем, і що найсмішніше – йому повірили. І вірили досить довго. МЗС Британії продовжує розслідувати обставини інциденту. Про те, як це вийшло у чоловіка – читайте в нашому матеріалі.

Нагадаємо, раніше у Трампа жорстко висміяли санкції Путіна проти України. Кремль запізнився з введенням нових санкцій проти України, вони не принесуть ніякого ефекту. Україна встигла направити економічні зусилля на Захід, і вже віддалилася від Російської Федерації.

Також ми писали про те, як ядерний гумор Трампа змусив здригнутися весь світ.