Національне аерокосмічне агентство США (НАСА) і Європейське космічне агентство (ЕСА) опублікували перше відео з космосу з роздільною здатністю 8 тисяч пікселів.

"Ролик зняли на борту Міжнародної космічної станції з допомогою камери Helium 8K компанії RED. Вона дозволяє записувати відео з роздільною здатністю 8192 на 4320 пікселів", - сказано в повідомленні.

На відео показано життя астронавтів на станції. Як вони там працюють і проводять експерименти. Так, глядачі можуть побачити в неймовірній якості секвенування ДНК і порівняння рослин, які виросли в космосі з тими, які виростили на Землі.

Раніше повідомлялося, що в космічному агентстві NASA повідомили про успішне випробування парашутної системи для роботизованих і людських місій на Марсі. Однак, як і очікувалося, парашут досить незвичайний. Від NASA іншого очікувати і не варто.

Систему Advanced Supersonic Parachute Inflation Research Experiment (ASPIRE) розгорнули на ракеті Black Brant IX, на борту якої розмістили вантаж.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

Показати ще

Досягнувши необхідної дистанції, він відокремився від ракети, розкрив парашут і повернувся на Землю. Місія вважається успішною, і на цьому радості космічного агентства не закінчилися.

У NASA заявили, що парашут розкрився за чотири десятих секунди, що є найшвидшим результатом в світі щодо конструкцій такого розміру. Отже, ASPIRE поставив світовий рекорд.

Нагадаємо, вчені на Червоній планеті помітили щось неймовірне. Космічний апарат Mars Express і його попередники помічали таке явище кілька разів.

Як повідомляв Знай. ua, у NASA повідомили приголомшливу новину. Dawn більше не в змозі націлювати передавач на Землю.

Знай. ua писав, що вчені з'ясували, що хтось блокує таємничі сигнали з космосу. Зазвичай сигнали тривають всього кілька мілісекунд.