Україна і Туреччина вирішили до кінця року завершити роботу щодо підписання договору про Зону вільної торгівлі.

Про це повідомив очільник Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час спільного виступу з президентом України Петром Порошенко у Стамбулі.

"На цьому засіданні (7-е засідання Стратегічної ради, - ред.) ми прийняли рішення до кінця року завершити роботу щодо підписання угоди про зону вільної торгівлі. Ми віримо, що завдяки цій угоді зможемо досягти нашої мети - торгового балансу обсягом 10 млрд доларів ", - розповів президент Туреччини Ердоган.

Крім того, за словами глави Туреччини, щодня ​​все більших обертів набирає розвиток співпраці між Україною та Туреччиною в галузі військово-промислового комплексу.

Нагадаємо, раніше Ердоган погрожує США новими друзями.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Показати ще

Реджеп Тайіпа Ердоган заявив, що у разі, якщо адміністрація президента США Дональда Трампа не перегляне своє ставлення до Анкари, Туреччина почне пошук інших друзів і союзників. Про це повідомляє The New York Times.

"Поки не пізно, Вашингтон повинен відмовитися від неправильного уявлення про те, що наші відносини можуть бути асиметричними. США повинні усвідомити, що у Туреччини є альтернативи", - заявив Ердоган.

Президент Туреччини закликав США до поваги і повідомив, що Туреччина не буде залишати без відповіді на недружні дії США.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що Ердоган знову офіційно всівся на трон.

Стало відомо, що Реджеп Таїп Ердоган вдруге став президентом. Він склав присягу і вступив на посаду президента Туреччини.

Церемонія відбулась в будівлі парламенту в Анкарі, повідомляє Hurriyet Daily News.

Примітно, що з інавгурацією Ердогана у Туреччині офіційно змінилася форма державного правління з парламентської на президентську.

Реформа була схвалена на референдумі в 2017 році.

Також "Знай.ua" писав, про те, що Ердоган з Путіним обмінювалися жінками на груповому відео.

Реджеп Таїп Ердоган, турецький президент, під час спільного фото з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, влаштував невелику перетасовку. Вийшло так, що біля Путіна на знімку повинні були стояти аж три дівчини, тоді як біля Ердогана - жодної.