У Єгипті в губернаторстві Мінья обстріляли автобус з коптськими паломниками. В результаті інциденту загинуло щонайменше 7 людей, ще 14 отримали поранення. Про це повідомляє Reuters.

Наголошується, що в автобусі перебували християни Коптської православної церкви, які прямували в монастир св. Самуїла Сповідника. Серед них були діти.

Відповідальність за напад взяли на себе ІДІЛ.

Раніше повідомлялося, що сирійська обсерваторія з прав людини повідомила, що в результаті серії терактів в регіоні Сувейду у Сирії загинули більше 150 людей і ще більше двох сотень отримали поранення різного ступеня тяжкості. Відзначається, що ця атака стала найбільшою в регіоні з моменту початку сирійської революції в 2011 році. Міжнародні спостерігачі відзначають, що кількість жертв буде рости через високе числа важких поранень.

Популярні новини зараз

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

"Серед загиблих 26 цивільних, у тому числі 9 дітей. Бойовики "Ісламської держави" вже взяли на себе відповідальність за серію нападів", - розповіли в Обсерваторії.

Після завершення операції сирійської армії проти опозиційних угруповань в провінціях Сувейді, Дараа і Кунейтра сили режиму президента Сирії приступили до ліквідації анклаву бойовиків ІДІЛ в долині річки Ярмук, який примикає до кордону з Йорданією та ізраїльськими Голанськими висотами, де 24 липня ізраїльська система ПРО збила сирійський винищувач російського виробництва.

В Ізраїлі заявляють, що війська Асада хочуть встановити контроль над сирійськими Голанськими висотами, які підпорядковуються ООН. Літак впав на контрольованій ІДІЛ території, пілот сирійського винищувача загинув.