У середу, 31 жовтня, Великобританія підняла з бази в Шотландії два винищувачі "Тайфун" для перехоплення двох російських бомбардувальників, які робили запланований політ і підступили впритул до повітряного простору країни.

Про це пише газета Mirror з посиланням на дані західних авіаційних моніторингових ресурсів.

Повідомляється, що британські винищувачі вилетіли з авіабази "Лоссимут" в Шотландії 15:05 за київським часом. Крім того, щоб підтримати тривалий політ винищувачів "Торнадо" з авіабази "Брайз Нортон" в Англії також вилетів літак-заправник "Voyager".

В цей же день Міністерство оборони Росії заявило, що два стратегічні ракетоносці Ту-160 "виконують плановий політ над нейтральними водами Баренцева і Норвезького морів".

Варто відзначити, що планова тривалість польоту становить близько 10 годин, після чого "екіпажі повинні повернутися на аеродром базування".

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Захід проходить в суворій відповідності з міжнародними правилами використання повітряного простору без порушення кордонів інших держав", - зазначається в повідомленні Міноборони РФ в соціальній мережі Facebook.

Уточнимо, що всі польоти над нейтральними водами Арктики, Північної Атлантики, Чорного і Каспійського морів, а також Тихого океану виконуються льотчиками дальньої авіації на регулярній основі.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що українська армія готується до контратаки російської агресії з морського напрямку на Азовське море. За словами президента, Росія добре і цілеспрямовано підготувалася до "загарбницьких дій".

Як повідомляв портал Знай.uа, НАТО влаштував найбільші військові навчання з часів "Холодної війни" на узбережжі Північної Європи. Демонстрація сили – це, насамперед, застереження для Росії, агресивного сусіда Норвегії.

Також портал Знай.uа писав, що з 25 жовтня по 7 листопада цього року Україна бере участь в навчаннях НАТО Trident Juncture. Відомо, що Україна стане однією з 5 країн-партнерів НАТО на навчаннях.