У посольстві Ватикану в Італії виявили моторошну знахідку - людські останки, яка нагнала страху на весь Рим.

Про це повідомляє Reuters.

За словами експертів, найбільш правдоподібною є версія про те, що останки належать 15-річній дочці одного зі співробітників посольства Емануїлі Орланді, яка зникла в 1983 році.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Прокуратура Італії почала розслідування, у ході якого буде встановлено вік, стать і дату смерті того, чиї кістки були знайдені.

Зникнення Орланді - одна з найзагадковіших історій сучасної історії Італії. Вважається, що воно якимось чином пов'язано зі спробою звільнити з в'язниці турка, який стріляв в папу Івана Павла II в 1981 році. Але ні слідів дівчинки, ні її тіла досі не знайшли.

У 2005 році невідомий подзвонив на телешоу і сказав, що загадка зникнення Орланді похована разом з одним з ватажків мафії Енріко де Педісом. У 2012 поліція розкрила його склеп, але жодних інших останків там не виявили.

Нагадаємо, на Ельбрусі знайшли шокуючу знахідку - тіло альпіністки, яка ймовірно загинула під час сходження 31 рік тому. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на місцевих рятувальників.

"Тіло жінки знайшла група туристів на Ельбрусі на висоті близько чотирьох тисяч метрів. За попередніми даними, альпіністка загинула при сходженні 31 рік тому. Тіло було евакуйовано", - розповіли рятувальники.

Особу жінки вже встановлена, при ній були знайдені були документи.

"Знайдений паспорт на ім'я Олени Костянтинівни Базикіної 1951 року народження, уродженки міста Нова Ладога Ленінградської області, в якому знаходився також авіаквиток на її ім'я, датований 10.04.1987 року з Москви в Мінеральні Води", - уточнили в прес-службі.

Як писав раніше Знай.ua, вчені створили графічну 3D-реконструкцію зовнішності давньої перуанської жінки.

Ще у квітні 2016 року в перуанському Каралі археологи виявили муміфіковані останки жінки, похованої близько 4,5 тисяч років тому.

Мумія перебувала в непошкодженій гробниці на території Асперо - стародавньому прибережному рибальському поселенні.


Також Знай.ua писав про те, що археологи виявили місце поховання вікінгів на північному сході Норвегії.