США може увести ядерні санкції проти Росії за порушення договору РСМД.

Трамп і Путін

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на прес-службу Президента США Дональда Трампа.

У повідомленні йдеться, що Дональд Трамп дав доручення декільком відомствам підготувати доповідь щодо Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД) для Конгресу США.

Окрім того, глава держави делегував повноваження представити доповідь державного секретаря у взаємодії із главою Мінфіну, міністром оборони, міністром торгівлі та директором національної розвідки.

Популярні новини зараз

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Показати ще

Дональд Трамп

У прес-службі глави Білого Дому додають, що це необхідно відповідно до розділу 1244 Закону про захист національної оборони за 2019 фінансовий рік.

У цьому розділі йдеться про порушення договору Росією, також передбачена можливість додаткових санкцій за відповідні порушення.

Антиросійські санкції

Нагадаємо, у неділю, 28 жовтня, глава МЗС Росії Сергій Лавров прокоментував вихід США із Договору про ліквідацію РСМД.

Сергій Лавров

Про це повідомляють пропагандистські росЗМІ.

Лавров заявив, що перед оголошенням своїх планів про вихід з Договору про ліквідацію РСМД, американці надіслали російській стороні повний список своїх претензій у частині виконання даної угоди.

Дональд Трамп

Окрім того Сергій Лавров зазначив, що буквально тиждень тому, за деякий час до того, як США оголосили про бажання розірвати договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, через своє посольство в Москві вони передали зовнішньополітичному відомству Російської Федерації розгорнутий список питань, які викликали у них підозри.

Сергій Лавров


Як писав раніше Знай.ua, у разі, якщо Сполучені Штати почнуть поставляти ракети в європейські країни, Росія вживатиме "дзеркальних заходів".

Рейтинги Путіна падають

Про це в середу, 24 жовтня, під час підсумкової прес-конференції за результатами зустрічі з італійським прем'єр-міністром Джузеппе Конте заявив глава Кремля Володимир Путін.

"Якщо США вийдуть з договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД)], найголовніше питання, що вони будуть робити з ракетами, які з'являються. Якщо вони будуть поставлені в Європу, ми природно відповімо дзеркально. Європейські країни, які погодяться з цим, повинні розуміти, що вони ставлять свою власну територію під загрозу можливого удару у відповідь. Це очевидні речі", - заявив кремлівський засідатель.

Володимир Путін


Також Знай.ua писав про те, що Путін заявив про готовність розпочати "гонку озброєнь".