Росія продовжує цинічне для усього світу розслідування з приводу "витоку персональних даних" отруйників Скрипаля, офіцерів ГРУ так званих Олександра Петрова та Руслана Бошірова.

Петров і Боширов

Про це пишуть ЗМІ.

Днями стало відомо, що ФСБ затримала співробітника прикордонної служби в Північно-Західному регіоні, який, як передбачається, "злив" інформацію про переміщення за кордон співробітників ГРУ Олександра Петрова і Руслана Бошірова.

Отруєння Скрипалів

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

За словами джерела, також затриманий співробітник одного з підрозділів ФНС.

ФСБ почала перевірку в зв'язку з витоком особистих даних Петрова і Бошірова ще наприкінці вересня. Зараз повідомляється, що контррозвідники перевірили приватних детективів і осіб, щякізаймаються продажем виписок з "закритих" баз даних, в першу чергу надавали інформацію про переміщення громадян через кордон, з бази "Роспаспорт" і з бази ФНС про майно росіян.

ФСБ

За інформацією джерела, силовики провели більше 60 обшуків в рамках заходи щодо припинення "витоків" з баз даних.

"Порушено багато справ за статтями КК РФ -183 (" Незаконні отримання та розголошення відомостей, що становлять комерційну, податкову або банківську таємницю "), 203 (" Перевищення повноважень приватним детективом "), 137 (" Порушення недоторканності приватного життя ")", - пишуть журналісти із посиланням на таємне джерело.

Цікаво те, що названі кримінальні справи не пов'язані з Петровим і Бошіровим, "в них мова йде про витік інформації по іншим персонам".

ФСБ

Нагадаємо, усе більше нових подробиць спливає про імовірних отруйників екс-шпигуна Сергія Скрипаля, які зайвий раз доводять причетність офіцерів ГРУ до злочину у Солсбері.

Чепіга і "Петров"

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на повідомлення та фотодокази у соціальній мережі Twitter.

Так у мережі спливли фото, на яких людину, схожу на полковника ГРУ Анатолія Чепігу (Руслана Боширова), помітили на фото поруч із заарештованою у США за підозрою в шпигунстві росіянкою Марією Бутіною.

Отруєння Скрипаля


Як писав раніше Знай.ua, у Британській столиці контртерористичний підрозділ поліції ретельно перевіряє діяльність так званого третього підозрюваного у справі отруєння Скрипалів.

отруєння Скрипалів

Копи планують найближчим часом висунути проти нього звинувачення.


Також Знай.ua писав про те, що офіцери ГРУ Анатолій Чепіга і Олександр Мишкін, яких підозрюють в отруєнні екс-колеги Сергія Скрипаля в британському Солсбері, активно брали участь у захопленні українських державних установ.