Грецьке озеро Вистоніда окупували пауки-тетрагнатіди. Кілометри павутини покрили близько ста метрів узбережжя, вибравши цю місцевість для розмноження. Вчені навіть не обіцяють порятунок: погода настільки хороша, що тварюк вже нічого не зупинить.

Раніше повідомлялося, що в кінці вересня 2018 року тисячі павуків обплутали грецьке місто Аїтоліко своєю павутиною. Тоді вчені списали такий бебі-бум на занадто теплу осінь і сприятливий умови для розмноження членистоногих. Однак, стало тільки гірше: павуки повністю захопили берег озера Вистоніда. Під павутиною опинилися близько ста метрів узбережжя, і кожен його сантиметр тепер кишить павуками.

Загарбники відносяться до виду Tetragnatha, для яких характерні витягнуті тіла і довгі ноги. Такі павуки полюбляють місця з підвищеною вологістю.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Навколо озера проживають люди, які не були готові до нашестя. Як видно з фото, під шаром павутини виявилося практично все: кущі, дерева, фото і святині.

Проте, фахівці запевняють греків в тому, що нічого страшного не сталося і ніякого паукоапокалипсиса не повинно бути. Для страшного нашестя у вчених знайшлося цілком логічне пояснення.

Павуковому буму сприяло достаток комарів, які кишать в цій місцевості і стали для них джерелом їжі. Крім того, погодні умови ідеально підходять для їх розмноження.

Експерти не можуть сказати, коли павуки покинуть злачні грецькі місця, однак, повідомляють про те, що їх поведінка почала виходити з-під контролю. Мабуть, єдине, що залишається місцевим жителям: чекати настання холодів.

Нагадаємо, потужний ураган "Вілла" стрімко наближається до узбережжя Тихого океану в Мексиці.

Раніше Знай.ua повідомляв, турецький міністр розповів, коли скасують All inclusive.

Також Знай.ua писав, на Азовському морі за 58 км від Бердянська Запорізької області стався землетрус, який, на щастя, не приніс істотних руйнувань.