Російський бізнесмен Євген Пригожин, якого називають "кухарем Путіна" наймав людей для "вирішення" питань на окупованих територіях.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема, йдеться про те, що саме Пригожин організував вбивство одного з високопоставлених бойовиків "ЛНР". Крім того у матеріалі журналістів відзначається, що Пригодин особисто найняв людину, яка прямо займалась збереженням його інтересів на окупованій території.

"Ця людина – Валерій Амельченко, йому 61 рік. З людьми Пригожина він почав працювати в кінці 2012 – початку 2013 року", – йдеться в матеріалі.

Популярні новини зараз

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Відомо, що сам Амельченко у 2014-2016 роках "працював" в основному на території України, як в окупованому Донбасі так і на підконтрольній українському уряду території.

"Про цю частину своєї "роботи" він розповідав мало, відкладав на потім", – кажуть журналісти.

Проте він згадав про ліквідацію одного з високопоставлених бойовиків "ЛНР". Амельченко зазначав, що бойвика вбили у його ж під'їзді з пістолета на сходовому майданчику.

Автори матеріалу підкреслюють, що цей опис нагадує вбивство помічника "голови ЛНР" Дмитра Каргаєва.

Разом з тим варто відзначити, що раніше російську громадянку, яка пов'язана з російською "фабрикою тролів", звинуватили у втручанні в майбутні проміжні вибори в Конгрес США.

У повідомленні зазначено, що Олена Олексіївна Хусяйнова з Санкт-Петербурга працювала головним бухгалтером в проекті під назвою Проект Лахта. Цей проект фінансувався російським олігархом Євгеном Пригожиним і двома підконтрольними йому компаніями Concord Management and Consulting LLC і Concord Catering. Євгена Пригожина називають "кухарем Путіна", він є власником так званої "фабрика тролів", яка скривається за назвою "Агентство інтернет-досліджень" та поширює в інтернеті прокремлівські пости і коментарі.

Пред'явлені в п'ятницю, 19 жовтня, звинувачення пов'язані зі спробами втрутитися в політичну систему США, в тому числі в майбутні проміжні вибори 2018 року і вибори президента США в 2016 році.

За даними Мін'юсту США, "інформаційна війна проти Сполучених Штатів" полягала в створенні тисяч акаунтів в соціальних мережах, якими управляли американці.

Нагадаємо, Бабченко злив імена агентів Кремля та їх плани в Україні.

Як повідомляв "Знай.ua", "шефа" Путіна упекли за грати: подробиці гучної справи.

Також "Знай.ua" писав, що США висунули звинувачення десятку путінських шпигунів.

Кухар Путіна, король дізлайков: історія успіху