Коли жителі повернулися в Порт-Стріт-Джо і Мехіко-Біч, міста Флоун-Панхандл, де ураган Майкл на березі досяг категорії 4, вони прибули на місце, спустошене стихією, яка рухалася зі швидкістю 155 миль на годину.

"Ми ніби знали, чого очікувати, все транслювалося по телевізору, але жахливо бути тут особисто", - сказала 69-річна Макс Уоррен, дивлячись на будинок, в якому жив її син.

Місцевий житель Уоррен поїхав до свого будинку через два дні після того, як ураган "вийшов" на берег. "Майкл" вбив щонайменше 14 осіб, і практично стер з землі Мехіко-Біч.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Я думаю, що це неймовірна втрата. Майже нічого не залишилося. Відновлення займуть роки. Це найгірше, що я коли-небудь бачив ", - сказав Уоррен про своєму домі, який був у його родині з 1955 року.

"Майкл" був найсильнішим ураганом в цьому регіоні. Південна частина Мехіко-Біч постраждала від буревію найбільше. Машини літали в повітрі, як щось невагоме, цілі будинки були стерті з лиця землі руйнівним вітром, від деяких залишилися лише стінки або уламки фундаменту, як слабкий доказ того, що будинок дійсно існував на цьому місці.

Вулиці були усіяні предметами домашнього вжитку; стельовий вентилятор, ручка дверей, книги, гребінець і одяг. У деяких випадках руйнівна стихія підняла кілька автомобілів і кинула їх, як забуті іграшки.

Три машини лежали одна на іншу у колишній вітальні будинку. Переважна більшість дерев було поламано, їх гострі, зрізані гілки лежали на землі поруч з оголеним електричним дротом.

Нагадаємо, США накрив ураган "Майкл": кількість жертв зростає. Трамп оголосив надзвичайний стан.

Як повідомляв "Знай. ua", ураган Майкл влаштував апокаліпсис в США, є жертви. Стихія в лічені хвилини сформувалася і набрала чинності.

"Знай. ua" писав, що у США почався ще один страхітливий ураган. "Майклу" присвоєно четверта категорія з п'яти можливих за шкалою Саффіра-Сімпсона.