В аеропорту швейцарської Женеви здійснив екстрену посадку пасажирський лайнер Bombardier CRJ-900 авіакомпанії Lufthansa. Сталося це через раптове задимлення в кабіні пілотів, повідомляє RTS.

Як стало відомо, цей літак здійснював рейс LH2382 Мюнхен – Женева, на його борту перебувало 42 пасажири. Після екстреної посадки всіх пасажирів негайно евакуювали, в результаті події ніхто з них не постраждав.

Повітряне судно було відбуксовано в ангар для визначення причини задимлення. Через перекриття злітно-посадкової смуги рейс Аяччо — Женева був перенаправлений у Ліон, частину інших рейсів було затримано, але незабаром аеропорт запрацював у звичайному режимі.

Женевський аеропорт

Варто відзначити, що подібна ситуація з задимленням в літаку сталася в серпні цього року на лайнері, який летів з Тунісу в Прагу. За даними представників аеропорту, воно тривало трохи більше десяти хвилин, про інцидент пасажирам повідомили після посадки в аеропорту Праги. На борту знаходилося понад сто пасажирів, ніхто з них не постраждав.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Раніше повідомлялося, що пасажирський літак втратив хвіст прямо в аеропорту. У середу, 10 жовтня, в одному з російських аеропортів стався інцидент, який ледь не закінчився страшною катастрофою. В місцевих ЗМІ повідомили, що літак RRJ Superjet авіакомпанії "Якутія" виконував рейс за маршрутом Улан-Уде – Якутськ. Після приземлення в аеропорту Якутська і пробігу по злітно-посадковій смузі, борт буквально викотився за її межі.

Експерти пояснили джерело аварії: як виявилося, борт не зміг вдало приземлиться, так як підвели шасі, які раптово склалися. У літака при викочуванні зламалися основні опори шасі. Це призвело до того, що борт почало хилити і він буквально впав на хвіст. В цей час на борту перебували 87 пасажирів і п'ять членів екіпажу. Спочатку правоохоронці повідомили, що ніхто з пасажирів не постраждав. Однак скоро стала відома інформація, що чотири людини після інциденту звернулися до медиків.

Нагадаємо, пілот російського літака ледь не знищив пасажирів та екіпаж.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Wizzair змінив правила перевезення багажу.

Також портал "Знай.uа" писав, що під Москвою розбився військовий літак.