Днями у Японії стався інцидент, унаслідок якого людям вдалося у буквальному сенсі слова потримати в руках уламки природного явище віком приблизно 4, 5 млрд років.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на місцевий телеканал NHK.

У повідомленні йдеться, що в Японії на приватний житловий будинок в місті Комаки впало кілька невеликих шматочків каміння метеорита, які пошкодили дах будівлі.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Мешканці будинку у момент падіння небесного тіла почули гучний звук удару, який потряс всю будівлю і, після огляду даху та саду, виявили три камені розміром 10, 5 і 4 см. У кожного з уламків одна сторона була обпаленою.

Камені взяли на експертизу науковці Національного музею науки. Після дослідження вони прийшли до висновку, що це – уламки метеорита, вік якого становить приблизно 4,5 млрд років. Вони мають властивості магніту і притягують металеві предмети.

Японські вчені планують продовжити вивчення зразків і підготувати заявку для офіційної реєстрації метеорита Комакі у міжнародному реєстрі.

Нагадаємо, вже кілька днів в південно-східній Азії вирує потужний тайфун "Мангхут". Цей звір добрався і до Гонконгу, в результаті удару стихії постраждали 362 людини.


Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

За повідомленнями журналістів, 362 людини були змушені звернутися до медустанов міста, а служби екстреної допомоги попередили, що гаряча лінія була надзвичайно завантажена.

Адміністрація аеропорту попередила, що буде потрібно до двох днів, щоб ліквідувати відставання від рейсів. У загальній складності 889 рейсів було скасовано в неділю. Варто зазначити той тривожний факт, що пориви вітру на території, яка опинилася у владі тайфуну, перевищували 100 км на годину.


Як повідомляв раніше Знай.ua, у понеділок, 8 жовтня, на території України вирувала потужна магнітна буря рівня G1.

Згідно зі стандартною шкалою NOAA (Національна атмосферна адміністрація США), бурі 1 класу мають можливість впливати на енергетичні системи людини. Про це повідомляє Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця.


Також Знай.ua писав про те, що земляни в небі над Землею могли спостерігати дуже яскравий спалах, і це не Сонце, не зірки і навіть не метеорити.