Як відомо, за останні місяці острів Сулавесі в Індонезії накрило одразу три могутні стихії. Не встигли місцеві жителі оговтатися після землетрусу, як острів атакувало цунамі, а після - активізувався сплячий вулкан.

Місцева влада повідомляє, що станом на 9 жовтня кількість загиблих у результаті землетрусу і цунамі в Індонезії досягла 2002 людина. При цьому 1068 загиблих було поховано у трьох масових похованнях, тіла 934 передано родичам для поховання.

Число поранених у результаті землетрусу збільшилося до 4084 людини. Завдано шкоди 67 310 будівлям у районах Палу, Донгала і Сірі. Понад 5000 осіб числяться зниклими без вісті.

У мережі з'явилося моторошне відео катастрофи в одному з районів індонезійського острова. Так, на ньому показані люди, які рятуючи свої життя, влаштували смертельні перегони з гігантською хмарою розжареного попелу після виверження вулкана.

Раніше повідомлялося, що в мережі з'явився відеозапис, зроблений супутником: він показав, до чого привів зсув страшної сили. Індонезію посунули в буквальному сенсі. Грязьові потоки повністю зруйнували два райони в індонезійському місті. Сотні загиблих, тисячі зниклих без вести, зруйнована інфраструктура - до таких наслідків призвели землетрус, цунамі і виверження вулкана. Фото наслідків шокувало соціальні мережі.

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

наслідки землетрусу в Індонезії

Нагадаємо, що у суботу, 6 жовтня, біля берегів Гаїті стався землетрус магнітудою 5,9. Епіцентр підземних поштовхів розташовано в 20 км від населеного пункту Ті Пор-де-Пе у північно-західній частині Гаїті. Осередок залягав на глибині близько 11,7 км.

Як повідомляв портал Знай.uа, місцеві фахівці вважають, що виверження вулкана на острові Сулавесі в Індонезії - це пряма реакція на землетрус.

Також портал Знай.uа писав, що у місті Палу, яке дуже сильно постраждало від стихійного лиха та інших містах з-під завалів продовжують витягувати тіла загиблих.