Російська влада, зокрема прес-секретар управління ФСВП по Омській області Світлана Плотнікова розповіла про те, що в омській виправній колонії №6 "група негативно налаштованих засуджених" домагалася послаблення режиму утримання в колонії.

Прес-секретар наполягає, що інші ув'язнені відмовилися підтримувати їх і між ними зав'язався конфлікт. При цьому правозахисники не впевнені, що ця інформація є правдивою.

"Є дві версії. Офіційна, як завжди, стандартна: там дійсно побили декількох ув'язнених. Тобто було зіткнення одних укладених з іншими. По нашій інформації, побили активістів, які допомагали керівництву тримати колонію. Просто ув'язнені не витримали тиску активістів і стався якийсь бунт. Я не знаю, наскільки він масштабний. Але звідти вивезли декількох багато ув'язнених, введений ОМОН і вже нібито чутна стрілянина", – розповів журналістам правозахисник.

Популярні новини зараз

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

У прес-службі ФСВП стверджують, що безлади почалися після того, як "група негативно налаштованих засуджених спробувала схилити до неповиновениям позитивно налаштованих засуджених".

В колонії стверджують, що для наведення порядку не знадобилося застосовувати фізичну силу. У той же час надходить інформація, що засуджені оголосили голодування, з вікна вивісили простирадло з написом "Рятуйте", а біля колонії затримали деяких родичів засуджених.

Нагадаємо, кремлівські нелюди придумали нове знущання над Балухом. Балуха на межі можуть перевести на російську колонію.

Як повідомляв "Знай. ua", полонений "ДНР" розповів про звірячі тортури. Історії з полону стали надбанням громадськості.

"Знай. ua" писав, що у ще одній європейській країні захистять ЛГБТ. В європейській країні ввели кримінальну покарання за гомофобію і трансфобию.