У неділю, 7 жовтня, стало відомо, що в суботу в Единбурзі пройшла масштабна хода в підтримку незалежності Шотландії. Варто уточнити, що у події брало участь десятки тисяч людей.

Як свідчать дані організаторів акції, у ній взяли участь 100 тисяч чоловік. Наголошується, що це вважається найбільшим заходом у підтримку незалежності Шотландії, повідомляє місцеве видання Herald Scotland.

кадр з ходи в Единбурзі

У свою чергу місцеві правоохоронні органи нараховують більш скромні цифри щодо кількості учасників – 20 тисяч чоловік.

Повідомляється, що хода почалася під Энбургским замком і завершилася в парку біля парламенту Шотландії.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

До речі, в березні минулого року парламент Шотландії проголосував за новий референдум про незалежність. У 2014 році вже проводили такий плебісцит — тоді 55% учасників вважали за краще залишитися у складі Сполученого Королівства.

До повторної спроби відокремитися від Великобританії їх підштовхнув Brexit. Якщо ініціатива увінчається успіхом, шотландці мають намір подати заявку про членство в Європейському Союзі.

кадр з ходи в Единбурзі

Нагадаємо, що не так давно декілька тисяч іспанців у Мадрид вийшли протестувати проти уряду, очолюваного соціалістами, на мітинг, організований маргінальними ультраправими групами. Демонстранти зібралися перед іспанським парламентом, багато з них тримало або нинішній іспанський прапор або прапор часів диктатури генерала Франсиско Франко.

Як повідомляв портал Знай.uа, жителі Інгушетії продовжують протестувати проти передачі земель Чеченській Республіці. Зібралося тисячі людей, кому небайдуже це питання. В діях приймала участь і поліція.

Також портал Знай.uа писав, що під стінами столичної мерії відбулася масова акція протесту "Київрада, годі спати!", учасники якої вимагають від влади негайно припинити незаконне будівництво на Осокорках і прийняти всі необхідні для цього документи.