Росія поставила Сирії зенітні ракетні комплекси С-300. Однак, армії Башара Асада знадобиться ще кілька місяців, щоб навчитися ними користуватися . А в той час, поставленою зброєю точно будуть керувати військові радники, яких пришле Кремль.

Втім, російські ракетні системи ніяк не позначаться на ефективності ізраїльських ВПС, які мають американські стелс-винищувачі п'ятого покоління F-35, поставка яких і Ізраїль почалася з кінця 2016 року. Про це заявив міністр регіонального співробітництва Ізраїлю Цахи Ханегбі, пише National Interest.

Дивіться:Росія поставила до Сирії зенітно-ракетні комплекси С-300

Якщо подивитися на ситуацію чисто з військової точки зору, то поява С-300 в Сирії ніяк не обмежує можливості Ізраїлю, адже в арсеналі Тель-Авіва є F-35I, які відносно легко можуть розправитися з російськими С-300.

"Операційні можливості ВПС такі, що ці батареї ніяк не обмежують їх дії. Всі знають, що у нас є стелс-винищувачі, кращі літаки у світі. Ці російські батареї не здатні їх навіть помітити", - заявив міністр.

При цьому Цахи Ханегбі, член військово-політичного кабінету Ізраїлю, в який входять ключові міністри уряду, зауважив, що російські зенітні ракетні комплекси С-300 можуть бути знищені з повітря і, можливо, на землі.

"Кілька місяців тому ми вже знищили сирійську ракетну батарею", - сказав він, давши зрозуміти, що це саме можуть при потребі зробити і з російськими С-300.

Видання зазначає, що від початку однією з головних задач F-35 було придушення і знищення ворожих систем ППО, таких як С-300. І в майбутньому ці винищувачі будуть ще більш грізними у виконанні цих завдань завдяки програмному забезпеченню Block 3F і Block 4, а також різних технічних конфігурацій.

Тель-Авів оголосив, що його F-35 в повній бойовій готовності з грудня 2017 року. А в минулому лютому він підписав угоду з Lockheed Martin, згідно з якою до грудня 2021 року ізраїльські винищувачі будуть оновлені до Block 3F +.

Нагадаємо, Росія продовжує форсованими темпами постачати зброю до Сирії. Черговим "траншем" Асаду від Путіна стали ракетні комплексі С-300.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", збройні сили Ізраїлю завдали потужного ракетного удару по аеропорту столиці Сирії – Дамаску.

Також "Знай.ua" писав, Україна провела успішні випробування крилатої ракети власного виробництва