Нове розслідування журналістів перетворилося в шпигунський скандал. Як стало відомо з надійних джерел база ГРУ доступна будь-якому користувачеві має доступ до бази ГИБДД.

Там всі співробітники вказані з усіма паспортними даними та мобільними телефонами, місцем роботи.
По суті це означає, що будь-яка людина з доступом до базі ГИБДД (а це одна з найбільш доступних баз даних) може отримати імена, паспортні дані та мобільні телефони кількох сотень співробітників ГРУ. Причому не простих співробітників, а службовців саме тій самій військовій частині, яку звинувачували в найскандальніших хакерських атак останніх років.

Серед інших цілей цього угруповання хакерів з ГРУ були Білий дім, МЗС Чехії, Польщі, Німеччини та інших країн. Ця ж група хакерів атакувала десятки російських журналістів, опозиціонерів і членів НКО, що незалежно один від одного підтвердили чотири компанії в області інформаційної безпеки.

Країна зовсім залишила без захисту орган зовнішньої розвідки. Адже обов'язки ГРУ – це не просто забезпечення країни розвідувальною інформацією, необхідною для прийняття рішень у політичній, економічній, оборонній та екологічної області. Але і допомогу в науково-технічній і військовій галузі. Тому дані працівників ГРУ повинні бути не просто засекречені, а й надійно зашифровані. Країна повинна піклуватися про своїх героїв.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

"Знай.ua" повідомив також: черговий ляп російської розвідки: спецслужби США назвали ще кількох путінських нишпорок. Американські спецслужби пред'явили звинувачення в кібератаках і компанії по дезінформації відразу сімом офіцерам Генерального розвідувального управління Генштабу Росії.

"Знай.ua" писав раніше: Шпиономания: Кремль традиційно відреагував на звинувачення Нідерландів в кібератаках. На звинувачення Нідерландів про спробу Росії провести хакерську атаку на Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) у Кремлі відреагували в традиційній манері – запереченням очевидного і викручуванням і окозамилюванням.