Перша в світі комерційна мережа 5G запущена в США, вона доступна жителям чотирьох штатів: Х'юстона, Індіанаполіса, Лос-Анджелеса і Сакраменто.

Про це пише The Verge.

Наразі вже відомо, що новітня мережу забезпечить жителям цих штатів доступ до інтернету на швидкості 300 Мбіт/сек, максимальна заявлена швидкість складе 1 Гбіт/сек.

Крім того відомо, що відразу ж після США подібна мережа повинна запрацювати у Південній Кореї, там відразу три компанії готуються до запуску цієї послуги.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що раніше в Україні близько 20 мільйонів користувачів інтернету. І фахівці змогли визначити найпопулярніші сайти серед жителів нашої країни.

Лідерами по відвідуваності в Україні стали: Google, YouTube, Facebook, Olx та сервіс "Приватбанку".

Відомо, що до рейтингу увійшов портал ukr.net він посів 5-е місце. Детальніше можна побачити на інфографіці. Про це пишуть українські ЗМІ.

Ситуація в Україні практично не відрізняється від ситуації в європейських країнах. Де, як і в Україні, лідером по відвідуваності став пошуковик Google.

А от щодо "санкційних" ресурсів тут справи йдуть інакше. Російський пошуковик Yandex значно втратив популярність серед українців, що допомогло Google підвищити рейтинги. І такі сервіси, як Youtube і Facebook щодня нарощують аудиторію.

Крім того варто відзначити, що путінські хакери знову не дають спокою користувачам інтернету. З'явилася інформація, що в російському Головному розвідувальному управлінні (ГРУ) таємно розробили і використовують нові вірусні програми.

Дані віруси практично нереально почистити або видалити, так як вони можуть витримати навіть повне скидання жорсткого диска і залишитися собі спокійно в чертогах віртуальної пам'яті.

Видання The Daily Beast з посиланням на доповідь міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення ESET повідомляє, що мета таких вірусів - підтримка постійного доступу до цільового комп'ютера.

Нагадаємо, Apple поставила Ростелеком на місце.

Як повідомляв "Знай.ua", український інтернет-провайдер засвітився у роботі на "ДНР".

Також "Знай.ua" писав, що Київстар залишив без зв'язку тисячі українців, мережа кипить від гніву (оновлено).

4G в Україні. Чому до сих пір немає і хто гальмує запуск