Журналіст ВВС Марк Урбан написав книгу про отруєного у Солсбері екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це стало відомо із повідомлення Daily Mail.

"Справа Скрипаля" (The Skripal Files) - історія, заснована на численних зустрічах і розмовах Урбана з Сергієм Скрипалем. Книга вийде 4 жовтня", - повідомляють ЗМІ.

Сергій Скрипаль

Популярні новини зараз

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Окрім того, таблоїд опублікував уривки із скандальної книги британського репортера.

Перші закордонні завдання

Автор книги зазначає, що першим закордонним завданням Скрипаля стала служба на Мальті у якості аташе з питань культури і спорту при посольстві.

Отруєння Скрипалів

Розчарування

Автор пише, що коли Скрипаль повернувся додому, то вважав себе зрадженим офіцером. Хоча і був засмучений політичними потрясіннями в своїй країні. Коли ж почав розвалюватися СРСР, він відчув себе зрадженим новими лідерами.

Невидимі чорнила

"Перебуваючи в Москві, Скрипаль користувався невидимим чорнилом для контактів з MI6. Коли його дружина Людмила з донькою Юлією їхала у відпустку, Сергій передавав через неї "подарунок" - записну книжку з прихованими посланнями".

Коли до влади прийшов Путін і взяв роботу ФСБ під особистий контроль, почавши "тиснути" зрадників, у Скрипаля все ще залишалися лазівки для вивудження корисних відомостей. Екс-розвідник розповідав Урбану, що йому досить було зустрітися з колишніми товаришами по службі і запитати, як у них справи.

Володимир Путін

"Справа отруєння Скрипалів": недоговорюють обидві сторони

Отруєння в Солсбері і спроби знайти винних у ньому вже обросли такою кількістю міфів, що поступово ця справа з трагедії перетворюється в нескінченний анекдот. Британські ЗМІ та "незалежні розслідувачі" встигли нарити купу сміховинних "доказів" і вивалити купу версій злочину - одна абсурдніша за іншу", - підсумовує автор.

Отруєння Скрипалів

Книга з'явиться на полицях магазинів уже 4 жовтня.

Нагадаємо, полковник ГРУ Анатолій Чепіга (він же "Бошіров"), якого у Великій Британії підозрюють в отруєнні Скрипалів, допомагав зраднику Януковичу втекти з України в Росію.

Віктор Янукович


Як писав раніше Знай.ua, кореспондент BBC News Уїлл Вернон побував в селі Березівка ​​Амурської області Росії, де провів своє дитинство полковник російської військової розвідки (ГРУ) Анатолій Чепіга, якого звинувачують в отруєні Скрипаля.

Анатолій Чепіга


Також Знай.ua писав про те, що в ЗМІ з'явилася інформація про те, що батько Анатолія Чепіги, підозрюваного Британією у замаху на вбивство Скрипалів, бізнесмен Володимир Чепіга через фірму СПМК Іванівська отримав 150 млн рублів за держконтрактами.